Hol tudnék még holnapig szerezni védőszemüveget a napfogyatkozás megfigyeléséhez?
Fogsz egy üveglapot és gyertyával teljesen feketére kormolod.
Bemész egy munkavédelmi boltba és veszel hegesztőpajzs betétüveget, legalább 10-est, 11-est.
A kifejezetten napfigyelő szemüvegek mindenhonnan ki vannak fogyva.
1: a kormozott üveglap nem jó ötlet, a hegesztőszemüveg viszont igen.
Amikor Petőfi Sánor pápai diák volt, akkor koremozott üveget használt, és maradandó látáskárosodásdt szenvedett.
Teremtõ Isten! Szemeimre
A vakságot tán csak nem küldöd?
Mi lesz belõlem, hogyha többet
Nem látok lyányt s pipafüstöt?
Hát a szükséges korommennyiséget nehéz "szabványosítani", bizony, ha kevés, akkor baj lehet.
Mi általános suliban vidáman néztük kormozott üvegen át az akkori részleges fogyatkozást, minden káros következmény nélkül.
"kormozott üvegen át az akkori részleges fogyatkozást, minden káros következmény nélkül."
Gratula a tanároknak. Ennyit tudok hozzáfűzni.
"Gratula a tanároknak. Ennyit tudok hozzáfűzni."
Életedben nem néztél még szabad szemmel a napba, ugye? Megvakultál?
Írtam én olyat, hogy a tanárok hagyták a bamba bandát órákon át napba kukucskálni?
A tanárok a gyerkőcöket egyenként kb. 10 másodpercen át engedték az üvegen át kukkolni, tíz percenként újra végigment a sor.
Kicsit túlliheged szerintem a veszélyességét.
Részleges lesz, de a következő majdnem 10 év múlva lesz és az is csak 30%-os (ez 60%-os lesz)
Igen tudom h részleges lesz :) A tanácsotokra szereztem 12-es hegesztőüvegeket. Nem sokat látni vele, és minden zöld, de megteszi.
Amúgy mikor kicsi voltam én sokszor néztem a napba szabad szemmel, nem lett semmi bajom, de ma már nem bírnám. Nem is egy túl okos dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!