En melytengeri buvar vagyok, es odalent 330-as az IQ-m, szokram is erezni hogy odalent bitang okos vagyok
2023. máj. 28. 22:31
3/11 krwkco válasza:
Zseniális! Milyen tengerszint feletti magasságban írtad?
2023. máj. 28. 23:00
4/11 anonim válasza:
Melyik tenger szintje? 😁
2023. máj. 29. 03:25
5/11 anonim válasza:
Akkor még egyszer, mert még mindig nem vagyunk tisztában, mi az IQ-teszt. Az IQ-teszt egy olyan teszt, melyen az elért pontszám egy közelítőleg 100 várható értékű, (általában) 15-ös varianciájú véletlen változó, és ez a véletlen változó erős pozitív korrelációban áll az intellektussal. De véletlen változókról beszélünk, ezért egy alapvetően magas intellektusú ember is érhet el a vártnál lényegesen alacsonyabb eredményt, és fordítva. Ezért az IQ-teszteknek tényleges jelentősége akkor van, ha az intellektus kirívóan alacsony, mert akkor tud egy objektív képet adni arról, hogy mennyire nagy a baj. Normál intellektusnál pedig az égvilágon semmi jelentősége.
2023. máj. 29. 07:06
6/11 krwkco válasza:
"Akkor még egyszer, mert még mindig nem vagyunk tisztában, mi az IQ-teszt."
Jogos az egyes szám első személy csak az a kérdés, hogy magadon kívül még kire gondolsz. :-)
Az elért pontszám valóban 100 várható értékű (mert így számolják), de nem egy emberre, hanem a teljes populációra vonatkozóan. És a lépésközt is úgy álltják be (általában), hogy 15 százalékpontos varianciát kapjanak. A teljes mintára!
Egy ember esetében a variancia (szórásnégyzet) nem 15, hanem annál jóval alacsonyabb. Ezért minden embernél van jelentősége az IQ teszt eredményének. Annál is, aki átlagos, aki átlag alatti, vagy akinél a tesztek eredménye 140 körül szór.
2023. máj. 29. 07:32
7/11 anonim válasza:
Ha komolyan akarjuk venni a kérdést, akkor pedig az a válasz, hogy az illető fizikumától függ leginkább, aztán pedig attól, mennyire akklimatizálódott. Ha tüdőbeteg, akkor lehet, hogy már 3 ezer méteren simán elájul, és nem bírja hozni a 100-as eredményt, ha sportos és odafigyel az akklimatizációra, akkor el tudom képzelni, hogy 8000 méteren is összehoz egy 100 felettit. Nyilván statisztikát kéne csinálni, de én a móduszt 4-5 ezer méterre tippelem, összhangban az első válasszal.
2023. máj. 29. 11:05
8/11 Prokopf válasza:
Túl pontatlan kérdés. De legalább tudjuk, hogy az alapötlet inkább bányásztól, mint űrhajóstól származik...(Amúgy én is szurkolok a hegymászónak, amíg lehet.)
2023. máj. 29. 12:17
9/11 NTBS válasza:
Az IQ független a magasságtól.
2023. máj. 29. 20:03
10/11 anonim válasza:
Ó NTBS, ne tetesd már át szegénykét a humor kategóriába.
[Mert gyorsan ír még egyet a tudományba, és az rosszabb lesz.]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!