A párválasztás genetikai alapú?
A fenotípust és a genetikát azért ne használjuk rokon értelmű szavakként.
Apám pl piros-zöld színtévesztő, nem látszik rajta. Én nem, viszont hordozó vagyok, szóval a gyerekem még lehet színtévesztő. Rajtam se látszik.
Vagy az hogy valaki pl egy kövés disznó, nem genetikai lalapú, simán nem kellett volna annyit zabálni.
1
Vannak azért genetikai alapú tulajdonságok jó bőven.
Csontváz, arcfelépítés, bőrszín, szemszín, haj, izomtapadás stb stb
Így van, ha egy nő meglátja hogy zsiráf, varacskos disznó, katicabogár vagy, esélyed sincs vele egy kapcsolatra. Macska határeset.
(amúgy monomániás incelünk újabb áltudományos próbálkozását láthattuk)
"De a párválasztást befolyásoló tulajdonságok szinte egyikének sincs semmi köze a genetikához a legtöbb embernél."
ez nem igaz, elég komolyan befolyásolja a vonzalmat, ha a másiknak látványosan kiütköző genetikai rendellenessége van
4
Ilyen hazugságokat hogy lehet elsütni tudományokban?
Ez itt nem a felvilágosodás helye?
Értem én, hogy nem lenne szép a természettől ha genetika alapon menne a szelekció de a természet mióta etikus, igazságos, kegyelmes?
Soha nem volt az és legalább a tudomány rajongó emberektől elvártam volna, hogy kicsit elfogulatlanabbul állnak a témához.
Mi ebben a hazugság? Néhány felszínes emberkén kívül senki le se tojja a hajszínedet vagy a csontozatodat párválasztásnál.
Amik valóban lényegesek a párválasztás szempontjából, hogy milyen ember vagy, hogyan viselkedsz, mennyire adsz saját magadra, miket értél el az életben, stb, egyiknek sincs köze a genetikához.
A kedvedért tegyük fel ,hogy a párválasztás az úgy “genetikai alapú” ahogy az incelek elképzelik. Adott egy genetikai okok miatt jóképű pasi aki… hát, jóképű de minden másban (pl: szociális képességekben) egy nulla. Szerinted fog találni magának párt? Az incelek szerint simán, sőt olvadni fognak érte a nők. Oké, tegyük fel ,hogy találkozik egy potenciális partnerjelölttel. A nő meglátja, incel szóhasználattal élve gyorsan “elemzi a genetikai térképét” (azaz látja ,hogy jóképű) s megpróbál vele beszélgetést kezdeményezni. Utána? Utána mi lesz? Incelek szerint szó nélkül viszi az ágyba máris teherbe ejteni.
Viszont a valóságban nem lesz semmi mert mint ahogy írtam ez a férfi csak simán jóképű de minden másban nulla. Ha nem tud egy értelmes mondatot elmondani akkor aligha lesz bármi ami fenntartja a nő érdeklődését. Hosszútávú kapcsolat meg még a kanyarban sincs… Ezt azért írtam ,hogy mikor ilyeneket írtok ,hogy “a párválasztás puszta genetika, elég csak simán alapból jóképűnek lenni” akkor kicsit gondolkodj el ,hogy ez mégis hogyan kellene kinézzen a gyakorlatban. Ezek után próbáld meg bemesélni ,hogy minden csak genetika. Hát marhára nem, az emberek általában ennél kicsit bonyolultabbak, igényesebbek. Még az állatvilágban is (most elsősorban fejlettebb idegrendszerű állatokra gondolok) a hím valamivel fel kell hívja magára a nőstény figyelmét, ne már ,hogy pont az embereket próbáljátok kb levéltetvek szintjére alacsonyítani a saját sikertelenségeitek miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!