Egy fekete lyuk tömegének maximumát körűlbelűl 50 milliárd naptömegben határozták meg. Mi történne ha a max érték fölé hízna egy ilyen objektum?
Én olyanról hallólottam, hogy a modellek szerint van egy maximális növekedési ütem. Ha figyelembe feszed az univerzum korát, és a maximális növekedés sebességét, akkor kapsz egy maximális tömeget, szerintem ez lehet ez az 50 milliárd.
A poén az, hogy találtak nagyobbakat is. Vagy rossz a modell, vagy ezek még a nagy bumm során keletkeztek.
Nem kezdjük el.
Ezt a kérdést kitörölteted, megkeresed az előző ugyanilyet, ami talán egy hete volt, ott megnézed a jó választ, majd örülsz neki.
Mi meg annak örülünk, hogy nem kérdezik meg hetente ugyanazt.
Egy fekete lyuk maximális tömege 50 milliárd naptömeg.
De ez csak a növekedésére igaz, tehát egy fekete lyuk maximum ekkorára nőhet.
2 vagy több ilyen fekete lyuk egyesülhet, akkor jöhetnek létre ennél is nagyobb fekete lyukak. Pl a Ton618. Az 60 milliárd naptömeg. Nyilván nem magától nőtt ekkorára hanem összejött másik fekete lyukkal vagy lyukakkal.
Ennél is nagyobb a Phoenix A, az 100 milliárd naptömeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!