Szerinted hány csillag van körülbelül a Tejútrendszerben? A Tejútrendszerben található csillagok számára nagyon nehéz nagyságrendileg is reális becslést adni. 100 milliárd és 500 milliárd közé esik a becslések többsége.
Ha saját magamnak szeretnék válaszolni, akkor egy konkrét számot mondanék, ami ez esetben 300 milliárd lenne. :)
Ennek a hasraütés alapján hozott döntésemnek is csak annyi alapja lehet, hogy érdekes módon a Tejútrendszer méreteire és a benne található csillagok számára adott becslések, az idők során, a növekvő számértékek irányában mozdult el.
Ha valakivel beszélgetek erről, netán több ember számára szánt mondandómba szeretném ezt az értéket beépíteni, vagy a SETI-ről gondolkodom, akkor már van jelentősége számomra.
> „ebben az esetben azért óriási különbségnek számítanak.”
Mennyiben lenne más az életed, ha valójában 120 ezer vagy 600 billiárd csillag lenne a Tejútrendszerben, ha az éjszakai égen úgy is láthatnád azt a 10 000-et, amit most? (Pesten csak néhány 100-at a fényszennyezés miatt.) Szerintem már az egész szép, hogy a kitevőt meg tudták mondani ilyen kis hibával.
(Ugye ez az intervallum úgy is írható, hogy 10^11 és 10^11,7 között, azaz 10^a, ahol a = 11,35 ± 0,35.)
Amúgy a 01:26-ost sajnos ki kell javítsam, a helyes érték szerintem
314 296 545 793. :D
Az életem annyiban lenne más az általad említett esetekben, hogy egy másképp tekintenék a Fermi-paradoxonra például.
Ha jól emlékszem 6000 körül van az és nem 10000. De ez tényleg mindegy nekem.
Egyébként a konkrét számadatokra azért rákérdeznék: jó, jó, de név szerint?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!