Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit szóltok a ChaosGPT-hez?

U. Xorter kérdése:

Mit szóltok a ChaosGPT-hez?

Figyelt kérdés

Ez egy nagy vicc vagy komolyan gondolták az alkotók?

Anélkül, hogy démonizálnánk az AI-t, lehet reális veszélye bármire nézve?

Ti támogatnátok?

2023. ápr. 15. 16:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Linket tudsz dobni?
2023. ápr. 15. 16:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
2023. ápr. 15. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Ki akarja irtani az embereket, mert tönkre teszik a világot. Inkább ő akarja tönkre tenni a világot. Ez ellentmondásos.
2023. ápr. 15. 18:31
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Ha tényleg arról van szó, amit a 2-es belinkelt, ez se több egy kattintásvadász cikknél. Már csak a bevezetése is instant bullshit. A többiről nem is beszélve.

Emberi tulajdonságokkal ruház fel (gonosz, rosszindulatú, céljai vannak, öntudata van) valamit, amit egyszerűen nem lehet. Mintha egy kavicsra mondanád ezeket, annyi értelme van ennek. Az AI nem gondolkodik, nincsen célja, nem akar semmit csinálni.

Konkreátan megnézi a neten, hogy a feltett kérdésre mi a legvalószínűbb helyes válasz, s ezt megpróbálja nyelvtanilag helyesen összefoglalni egy válaszba. Ennyi. Semmi több.

2023. ápr. 15. 18:35
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Tulajdonképpen – nagyon leegyszerűsítve – a ChatGPT az általad beírtakat – a betűket, szavakat – számokká konvertálja, és a tanulás során megismert statisztikai természetű jellegzetességek alapján megpróbálja megjósolni, hogy az adott kérdést és az addig elkészült válaszrészletet reprezentáló számsornak mi a statisztikailag legvalószínűbb folytatása, amit aztán érthető szavakká konvertál vissza. Nem tudja miről beszél, nincsenek az emberéhez hasonló fogalmi koncepciói, nincsenek céljai, érzései, személyisége. Ezeket mi költjük hozzá
2023. ápr. 15. 18:53
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Ezek az AI-k úgy működnek, hogy van egy adatbázisuk, ami alapján generálnak valamit. Ha ebbe az adatbázisban nem csak doktori disszertációk vannak, hanem pl a Gyakori is, akkor a válaszban se reális információk lesznek, hanem olyanok, amiket az emberek írogatnak egymásnak.

Pl:

Ha felteszed a kérdést: Mitől sikeres egy férfi az ellenkező nemnél?

Ha csak megbízható forrásból gazdálkodik, a válaszát starból azzal kezdi, hogy ez összetett dolog, de az önbizalom, a kommunikációs képesség meg a humor ide tartozhat.

Ha használ olyan forrásokat is, mint pl ez az oldal, egyből kiírja, hogy 20+ centis farka van, BMW-vel jár és egy chad.

Vagy pl a sima ChatGPT-nek én feltettem azt a kérdést, hogy "Milyen nevet adnál magadnak?"

A válasza: Mivel én egy mesterséges intelligencia vagyok, így nincs valódi szükségem saját névre. Azonban, ha szükséges lenne egy nevet választanom, akkor talán azt választanám, hogy "Echo". Ez azért tetszik, mert utal a hanghullámok visszaverődésére, ami fontos szerepet játszik a kommunikációban, amelynek egyik formája az én feladatom.

Na most, ha az adatbázisában benne lenne 1001 Terminator fanfic is, biztos valami vészjóslóbbat adna, mert az adatbázisban abból van több.

Ha olyan helyról szedi az infókat, ami tömve van azzal, hogy az AI hozza el a környezetpusztító emberiség végét, de a bolygónak ez a megváltás, akkor ilyen válaszokat is ad. De ez nem a saját gondolata, mivel neki nincsenek gondolatai. Ez az adatbázisába írkáló emberek gondolatai, enyhén összefoglalva.

2023. ápr. 15. 19:18
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Ezt a chatGPTt hol lehet letölteni, meg melyik az eredeti? Muszáj regisztrálni használatához?
2023. ápr. 15. 20:33
 8/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell letölteni, chat.openai.com, kell regisztrálni.
2023. ápr. 15. 22:34
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
Kipróbáltam, egy rizsagép. Minden lényeges kérdésnél a válaszát azzal kezdi, hogy mossa kezeit, hogy ő csak egy mesterséges intelligencia nem tud ezt meg azt. Nincs olyan érzésem közben hogy én most egy intelligens valakivel beszélek.
2023. ápr. 16. 14:17
 10/13 anonim ***** válasza:
46%
Majd amikor 1-2 éven belül 35-40% munkanélküliséget fog generálni, és a most hirtelen extrém nagy arcú vált progisok, infósok sem mernek majd az utcára menni a totálisan elszabaduló bűnözés miatt, majd kérek egy megerősítést a most kinullázott jelen kommentemre. Köszönöm!
2023. ápr. 19. 07:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!