Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért születik több férfi...

Miért születik több férfi mint nő?

Figyelt kérdés

És ennek ellenére miért van az a tévhit, hogy több a nő mint férfi?

Mármint 40 felett talán több nő van mert a férfiak hamar elkezdenek hullani mint a legyek, az öngyilkosságok többségét is többnyire férfiak követik el.

Tehát fiatal korban egyértelmű a férfitöbblet, mégis sokan miért tagadják ezt?

2023. ápr. 6. 11:43
1 2 3
 11/22 TappancsMancs ***** válasza:
ja elbambultam mégis jó volt :) bocsi a variálásért
2023. ápr. 6. 13:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert a férfiak nagyobb valószínűséggel halnak meg idős koruk előtt, mint a nők. Ez meg a kiegyensúlyozás.
2023. ápr. 6. 13:59
 13/22 TappancsMancs ***** válasza:

Siettem és egyet pontosítok bár a pdf-ben látható lenne, hogy volt egy felső indexes szám a "6. ábra"

"A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 2014. december 31-én

hazánkban 1606 szerzetes élt, hattizedük nő volt."

Tehát 1600 szerzetes férfi még lejön és kevés nő is, tehát sacc 1500 férfi szerzetessel csökken az adat.

2023. ápr. 6. 13:59
 14/22 TappancsMancs ***** válasza:
Jó mára annyi :) figyelmetlen vagyok ma :) majd javítjátok :)
2023. ápr. 6. 14:00
 15/22 Mojjo ***** válasza:
100%
@5: [link]
2023. ápr. 6. 14:44
 16/22 TappancsMancs ***** válasza:

Itt egy 1840-től vezetett születési arány és azóta fiú többség van, legalábbis England és Wales esetében, de gondolom máshol is így alakul.

[link]

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy nem is a mai idők sajátosságaiban kell keresni az okát. Bár tényleg nem tudom, hogy az ipari forradalmat megelőzően ez hogyan alakulhatott. Összességében szerintem a teljesen azonos születés az nagyon valószínűtlen.

2023. ápr. 6. 16:12
 17/22 krwkco ***** válasza:
100%

"Miért születik több férfi mint nő?...Az Y kromoszóma könnyebb, mint az X, ezek a spermiumok picit gyorsabbak, nagyobb eséllyel érnek célba."

Ha csak ennyi lenne az ok, akkor az evolució találna olyan módosítást, ami kedvezőbbre változtatná a nemi arányokat.

Ezzel szemben találtam erről egy érdekes cikket:

[link]

E szerint az olyan fajoknál, ahol a hím és nőstény egyedek létrehozása kb. egyenlő erőfeszítést követel a szülőktől, ott kb. egyenlő a nemek aránya. Mert ha valamelyik nem aránya csökken, akkor érdemesebb belőle több utódot létrehozni. Mert a kisebbségnek nagyobb az esélye a szaporodásra. Így egyenlővé válik a nemi arány.

Ez még akkor is így van, ha a hímek pl. háremet tartanak és kevesebb is elég lenne belőlük. Mert igaz, hogy egyes hímek feleslegesek, de akik szaporodnak, azoknak nagyobb az esélye. És nem lehet előre tudni, hogy melyik csoportba fog az utód tartozni.

Az embernél a fiú és lány utód születése és felnevelése kb. azonos energiát igényel. Ezért az arányuk 1:1. Azzal a kis csavarral, hogy nem születéskor, hanem a párosodás idejére. Ami az két x redundanciája miatt -a nők alacsonyabb halandóságával számolva- egy kicsit több fiú csecsemőt jelent.

2023. ápr. 6. 17:29
 18/22 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Azért azt tegyük hozzá ,hogy rendszerint amit az incelek értenek férfitöbblet alatt és amit köré magyaráznak az sokkal inkább egy újabb húzása annak ,hogy a sikertelenségüket tőlük független, külső tényezőkre hárítsák. Ennél a témánál általában azzal jönnek ,hogy eleve több a férfi, plusz a külföldi férfiak szintén elhappolják a nőket mert az “egzotikus” a kelendőbb, na meg eleve csak a “férfiak felső 10%-a” jut nőhöz stb-stb, s mindezek miatt sincs nekik nőjük… Meg még sokminden mást is felsorolnak, de nincs köztük olyan amivel magukban keresnék a hibát. Mindezek után én erősen óvakodnék az ő pártjukat fogni (ha lehet így fogalmazni), még a végén elhiszik ,hogy igazuk van.

Btw, ha már incelek ezt érdemes megnézni. Aranyosan summázza őket (részben) :D

[link]

2023. ápr. 6. 18:05
 19/22 anonim ***** válasza:
39%

"Napiincel szagot érzek."

Engem meg az zavar, hogy költői túlzással élve akármikor jövök át ebbe a kategóriába, itt is az incelezés megy.

Ráadásul a párkeresési kategóriában olyan dumákért incelezik a pasikat, amilért ha egy nő írja le, akkor a nőnek meg igazat adnak.

Ergo pasiként lúzer incel, nőként meg semmi beszólást nem kap. Nevetséges.

De miért kell a nyilvánvalóan gyűlölködésre alkalmas incelezés már a tudományokban is (túlzással élve) napi szintű.

Olyan jó lenne a tudomány rovatban nem olvasni a no1 gyűlölködő szót.

2023. ápr. 6. 18:24
 20/22 A kérdező kommentje:

19

Igazad van ebben szerintem. Vannak olyan tények amelyekért nem kellene az inceleket megkövezni, mint például a férfitöbblet, női hipergámia és genetikai (részbeni) predesztináció. Ha ezeket nem lehet tudományosan bizonyítani akkor semmit. Más kérdés, hogy nem illik a mai kulturális környezetbe de illene kicsit nyitni azért és például az incel jelenséget természetesnek venni és tartani.

Őseink 1 harmada csupán férfi, 2 harmada nő.

2023. ápr. 6. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!