Miért születik több férfi mint nő?
És ennek ellenére miért van az a tévhit, hogy több a nő mint férfi?
Mármint 40 felett talán több nő van mert a férfiak hamar elkezdenek hullani mint a legyek, az öngyilkosságok többségét is többnyire férfiak követik el.
Tehát fiatal korban egyértelmű a férfitöbblet, mégis sokan miért tagadják ezt?

Kell a férfi, hogy a nők körül legyenek ugrálva. Konkrét példa: A nejem beteg. Hónapok óta csak orvoshoz vitette magát. Tegnap leüvöltötte a fejemet, hogy az orvos miért nem hosszabbította meg a betegállományát. Ma nem merte elküldése a bevásárlólistát, órákat sétált, amíg bevásárolt. Ezt tegnap még "nem tudta volna megcsinálni"
Ha nem lenne elég férfi még a nőknek is kéne valamit csinálni

3%-kal születik jelenleg több férfi és ez időszakosan is változik. Nem számottevő.
"40 felett talán több nő van"
Nem tudom mit olvastál, de nézz utána és nincs úgy. 60 éves kor környékén kezd csökkenni a férfia aránya, az lehetne a kérdés valójában, hogy az milyen okokból is történik. És amúgy nem egy oka van!
KSH
Magyarország népességének száma nemek és életkor szerint
2022.január 1.

"Miért születik több férfi mint nő?"
Valószínűleg azzal függ össze, hogy a férfiak átlagosan rövidebb ideig élnek.
"És ennek ellenére miért van az a tévhit, hogy több a nő mint férfi?"
Főleg azért, mert a legtöbb országban több a nő, mint a férfi. Például Magyarországon is (konkrétan nagyjából 400 ezerrel).
"Mármint 40 felett talán több nő van mert a férfiak hamar elkezdenek hullani mint a legyek"
Ez igaz (sőt, itthon csak 50 fölött lesznek többségben a nők), de ez egyáltalán nem mond ellent a kérdésben szereplő állításnak.
"az öngyilkosságok többségét is többnyire férfiak követik el."
Ez is igaz, de mivel az öngyilkosságok száma az összes halálozáshoz képest igen csekély, így nem is elsősorban emiatt van az, hogy a férfiak átlagosan rövidebb ideig élnek.
"Tehát fiatal korban egyértelmű a férfitöbblet, mégis sokan miért tagadják ezt?"
Ki tagadja ezt?
4
Felszabadító érzés lehet az inceleknek, hogy végre már tényként kezelik a férfitöbbletet amit az ők fantazmagóriáinak bélyegeztek még egy ideje :)
Nem vagyok incel, vagyis tudtommal nem hiszen 3 párkapcsolaton vagyok túl plusz jelenleg házasság. De annyira nem vagyok tisztában a kritériumokkal.
Egyszerűen sokan lehet olvasni incelekről manapság és az ember elgondolodik rajta mennyire alapul tényeken amiket mondanak.

Miért születik több férfi mint nő?
A fizikai magyarázata egyszerű. Az Y kromoszóma könnyebb, mint az X, ezek a spermiumok picit gyorsabbak, nagyobb eséllyel érnek célba.

"Tehát fiatal korban egyértelmű a férfitöbblet, mégis sokan miért tagadják ezt?"
Ilyen a természet és ott a KSH link, amin láthatóan ez 3% jelenleg férfi többletben. Amúgy nem tudom mit olvastál, de alapvetően ezt nem tagadják, mivel nyilvános adat. Kikeresni sem bolyolult. Ha olyat olvastál ahol tagadják hát az kamu, mivel nem tagadják úgy egyébként. :)
A természet meg nem olyan, hogy tökéletes 50-50% lesz az arány, és még így is meglepően ügyes a természet, hogy nagyságrendileg fele-fele a férfi és nő születés.
Ha meg 3%-kal a lány születés lenne a több, akkor meg valaki azzal jönne, hogy miért van az és igazságtalan és direkt csinálják és még tagadják is... Három százalék az nagyon ügyes pontosság a természet részéről.
2022. január. 1.
1év alattiak
Férfi 51,5%
Nő 48,5%
--------------------
különbség 3% férfi többlet
Férfi 48 240 fő
Nő 45 354 fő
--------------------
különbség 2895 férfi többlet születés országosan
"Egyszerűen sokan lehet olvasni incelekről manapság és az ember elgondolodik rajta mennyire alapul tényeken amiket mondanak."
Ha a számokat nézzük, akkor annyi valóban igaz belőle, hogy..........
A ~2900 férfi többletnek el is megy a fele a papokkal, az kapásból meg is van:
forrás KSH
"A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 2014. december 31-én
hazánkban 16066 szerzetes élt, hattizedük nő volt."
Talán itt a maradéknak egy jó része:
demografia.hu
KIVÁNDORLÁS MAGYARORSZÁGRÓL: SZELEKCIÓ ÉS
CÉLORSZÁG-VÁLASZTÁS AZ „ÚJ MIGRÁNSOK” KÖRÉBEN
280. és 281. oldal:
"... többségében hajadonok/nőtlenek, és általában több közöttük a férfi, mint a nő."
És ha nézegetnénk még lehet akadna valami, de valamennyi férfinak valóban nem jut nő - úgy tűnik ezekből. És azért tegyük hozzá, hogy máskor akár fordítva is alakulhat és a férfi a kevesebb, mert a természet ilyen. Hogy igazából, ha mindent leszámolnánk ami alakítja ezt, akkor lehet, hogy nagyon kevés férfi többlet maradna, bár az is igaz, hogy az is többlet.
Remélem kérdező így korrekt a számodra a dolog számokban.

És talán még a fő kérdésre is valamit.
"Miért születik több férfi mint nő?"
A fő ok a természet. :) Nem túl bolyolult választ, de valós.
Egy dolgot nem néztem hozzá, ami az abortuszok fiú-lány megoszlása, mert még ott is lehet eltérés és hozzájárulhat még az is. Illetve a születés közbeni halálesetek is egy vizsgálható része.

"Felszabadító érzés lehet az inceleknek, hogy végre már tényként kezelik a férfitöbbletet amit az ők fantazmagóriáinak bélyegeztek még egy ideje :)"
Az, hogy férfitöbblet lenne, fantazmagória, hiszen a nők vannak a lakosságban többen. Természetesen 4 év alatt nem, az viszont nagyon érdekelne, ezt mégis ki bélyegezte fantazmagóriának?
Amúgy kérdezni is szeretnél valamit, vagy csak az inceleket akarod népszerűsíteni?

bocs *jav - nem olvastam át
Ha meg 3%-kal a *fiú születés lenne a több,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!