Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a nagy számok törvényéből...

Ha a nagy számok törvényéből indulunk ki, akkor létezik Alien?

Figyelt kérdés
Egy elmélet szerint, ha egy majom leül random verni az írógépet, ha elég ideje lenne rá, beírá a Háboru és békét. Ennyi erővel a nagyon idős és végtelen világ űrben lehet Alien is nem? Pont olyan mint a filmben. És akkor a multiverzumot nbem is vettem számításba.
2023. febr. 22. 00:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
53%

Igen - elméleti megfontolások szerint ez nagyon valószínű.

Ajánlom megnézni Carl Sagan "Cosmos" című ismereterjesztő filmjét a témában!

2023. febr. 22. 02:43
 2/24 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Igen, szinte lehetetlen, hogy a több millió- milliárd potenciális helyből csak nálunk alakult ki az élet.
2023. febr. 22. 03:09
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2023. febr. 22. 08:38
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A nagy számok törvényéből nem tudunk kiindulni, mert az teljesen mást mond ki. Ezt nem kötekedésből írom, csak tudományok topikon nem tudok elmenni mellette.

De egyébként igen, egyszerűen nehéz lenne elképzelni, hogy ennyi hely közül csak nálunk alakult ki élet. Az persze megeshet, hogy nincs intelligens élet a "közelben", de hogy sehol se legyen, az szinte kizárt.

2023. febr. 22. 08:47
 5/24 krwkco ***** válasza:
100%

Csak, hogy ne maradjon egy téves értelmezés korrigálatlanul:

A nagy számok törvénye nem azt állítja, amit a kérdés sugall: vagyis, hogy nagyszámú kisérlet esetén egy kis valószínűségű eredmény is létrejön.

Hanem, azt mondja, hogy egy kísérletet sokszor elvégezve az eredmények átlaga egyre közelebb lesz a várható értékhez. Ami a konkrét esetben egész mást jelent: ha sok-sok bolygót megvizsgálunk (pl. a Földdel kezdve), akkor az értelmes élettel rendelkezők aránya egyre csökkeni fog, egy 0-hoz közeli, nem 0 értékhez tartva.

2023. febr. 22. 08:54
 6/24 krwkco ***** válasza:
100%

7 perccel megelőztél. :-)

2023. febr. 22. 08:55
 7/24 A kérdező kommentje:
Értem már, jó tudni, teljesen rosszul használtam ezt a kifejezést eddig :/
2023. febr. 22. 09:02
 8/24 A kérdező kommentje:
Majdhogynem az ellenkezőjét jelenti, mint ahogy használtam
2023. febr. 22. 09:03
 9/24 anonim válasza:
66%
Nem.
2023. febr. 22. 10:05
 10/24 NTBS ***** válasza:
Igen, elképzelhető.
2023. febr. 22. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!