Kell annál jobb bizonyíték a DNESnél is az ember csimpánz rokonságra mint a csimpánzok ugyanolyan gonosz aljas és kegyetlen mint az emberek?
A természet már csak ilyen. Mindennek az életére akar törni minden pillanatban, és ebből a vadvilágból csináltunk városokat. Itt nem minden akar megölni minden percben.
A természet nem érez, csak életben akar maradni.
Felesleges emberi érzelmeket húzni állatokra…
Nem pontosan értem, hogy most egyes, vagy többesszámban említed a csimpánzokat, de ez a majom elég barátságosnak tűnik nekem:
Oszt’ a bonobókkal mi van? Egész más viselkedés jellemzi őket mégsem azért mert genetikailag annyira távol lennének. Ők is egyfajta “csimpánzok”.
De lehetne hozni más példákat is. Például a nagymacskák sincsenek olyan hű de távol egymástól mégis a többségük alapból magányos állat (ez igaz a többi macskafélére is), az oroszlán meg kimondottan falkában élő 🤷 Szóval ,hogy melyik faj hogyan viselkedik az nem feltétlenül lesz szoros kapcsolatban a rokonai viselkedésével ha más környezetben vannak. Igen, vannak hasonlóságok az emberek s csimpánzok közt, de ugyan úgy különbségek is. Aki a genetikai bizonyítékokat tagadja (ami szerintem jóval többet nyom a latba mint a viselkedés) azt aligha fogják meghatni viselkedésbeli egyezések/ hasonlóságok.
Az ember a többi fajhoz képest kifejezetten békés es koperativ. A csimpáznál lényegesen békésebb.
Ne városi legendákbol indulj ki, olvas etologiat.
"kell a genetikai bizonyítás a “gonosz” viselkedés nem elég bizonyíték."
Ezzel egyetértek. Bárkit és bármit megszállhat az ördög :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!