Az antarktisz it tmiért nincsen felsorolva? Én úgy tudom, hogy a legnagyobb sivatag.
2023. jan. 20. 09:27
1/23 anonim válasza:
2/23 anonim válasza:
Mert a magyar földrajz oktatás 30-50 éves lemaradásban van a nemzetközi tudományos közösséghez képest. És a magyar wiki cikk is ezt tükrözi.
A sarkvidékek a sivatag definíciójának maradéktalanul megfelelnek, ennek megfelelően sivatagnak is tekintik. Esetleg megkülönböztetve arktikus vagy sarkvidéki sivatag néven kezelik.
3/23 hollófernyiges válasza:
Csapadékmennyiségileg lehet hogy megfelel a sivatag definíciójának, de azért elég fura sivatag az, ahol négy kilométernyi víz van a lábad alatt.
4/23 anonim válasza:
#3, ez csak azért van, mert mindenkinek van egy konkrét elképzelése a sivatagról (nagyon meleg van, tiszta homok minden, nem terem ott meg semmi (mondjuk ez utóbbi pont igaz a sarkokra is)), de ettől még sivatag annak definíciójától lesz valami. Ha máshogy definiálták volna, akkor más is lehetne sivatag.
5/23 anonim válasza:
2. A wiki nem tankönyv
Egyébként az Antarktisz szócikkben a magyar és az angol szövegben is megemlítik, mint szokás annak nevezni.
6/23 anonim válasza:
hát nem tudom, én nem fogom keresztre feszíteni, aki továbbra is a Szaharát tekinti a világ legnagyobb sivatagjának.
7/23 anonim válasza:
Van ugye homoksivatag, kősivatag, ez akkor hósivatag lehet szerintem.
Tényleg definíció kérdése, hogy mi a sivatag.
8/23 anonim válasza:
#4 egyébként ha már itt tartunk, mi a definíció?
9/23 anonim válasza:
Utána néztem, tényleg sivatagként írják le tudományosan. #1-es hoozászólásomat visszavonom. Legközelebb alaposabb leszek.
10/23 anonim válasza:
@8
Nincs egyértelmű definíció, úgy tudom az egyik legelterjedtebb, hogy ahol évente átlagosan kevesebb, mint 250 mm csapadék hull az adott területen, az sivatagnak minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!