Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyit számít az alvás?

Mennyit számít az alvás?

Figyelt kérdés

Mindig mondják a gyerekeknek meg még a tinikorban lévőknek is hogy aludj sokat mert megnősz.

De a valóságban a végleges testmagasságban mennyit számít ez bele?

Tegyük fel van 2 egyforma ember. Az egyik 9 órát alszik rendszeresen, a másik rendszertelenül alszik és 2-3 órával kevesebbet alszik, mert mondjuk hajnalban kel vagy akármi.

Akkor (ugye feltételezzük hogy egyformák) mondjuk az egyik 180 centi lesz a másik meg 190? Vagy 185?

2022. dec. 26. 09:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Sok mindent összekeversz itt az biztos.
2022. dec. 28. 10:22
 12/15 A kérdező kommentje:
javíts ki
2022. dec. 28. 10:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Arra értettem, hogy mindenfélét belekeversz a testmagasságba. Azok a dolgok amiket írsz, szerintem inkább közvetve befolyásolhatják. Azt statisztikusan kimutatták, hogy a stresszelés bezavar a test normális homeosztázisába, rontja az emésztést, a szervek egészségét, anyagcserét. Gondolom ez befolyásolhatja a vázrendszer megfelelö anyagcseréjét is, amitöl függhet a magasság. Van 1-2 cm különbség a reggel és este mért magasság között is, amiben leginkább a fizikai terhelés a ludas. Sokat sztámít a helyes testtartás is. Igénybevétel mértéke sem mindegy a porckorongok kopását illetöen.

Az emberek az öregedéssel is veszítenek a magasságukból.

A konkrét kérdésed, hogy ez vagy az hány centit jelent, megválaszolhatatlan. Egyedi és esetfüggö.

2022. dec. 28. 10:50
 14/15 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, lehet én vagyok a buta de fele szöveget nem tudom hogy a témához kapcsolni.

Egyébként nem mindegy hogy közvetve vagy közvetlenül befolyásolja ha a végeredmény ugyan az? Semmit nem kevertem ide feleslegesen mert minden befolyásolja.

2022. dec. 28. 11:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Befolyásolhatja közvetve, ebben igazad van, de de ezek ilyen formában mind mérhetetlen tényezök, tehát nem lehet választ adni a kérdésedre.
2022. dec. 29. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!