Mennyit számít az alvás?
Mindig mondják a gyerekeknek meg még a tinikorban lévőknek is hogy aludj sokat mert megnősz.
De a valóságban a végleges testmagasságban mennyit számít ez bele?
Tegyük fel van 2 egyforma ember. Az egyik 9 órát alszik rendszeresen, a másik rendszertelenül alszik és 2-3 órával kevesebbet alszik, mert mondjuk hajnalban kel vagy akármi.
Akkor (ugye feltételezzük hogy egyformák) mondjuk az egyik 180 centi lesz a másik meg 190? Vagy 185?
Arra értettem, hogy mindenfélét belekeversz a testmagasságba. Azok a dolgok amiket írsz, szerintem inkább közvetve befolyásolhatják. Azt statisztikusan kimutatták, hogy a stresszelés bezavar a test normális homeosztázisába, rontja az emésztést, a szervek egészségét, anyagcserét. Gondolom ez befolyásolhatja a vázrendszer megfelelö anyagcseréjét is, amitöl függhet a magasság. Van 1-2 cm különbség a reggel és este mért magasság között is, amiben leginkább a fizikai terhelés a ludas. Sokat sztámít a helyes testtartás is. Igénybevétel mértéke sem mindegy a porckorongok kopását illetöen.
Az emberek az öregedéssel is veszítenek a magasságukból.
A konkrét kérdésed, hogy ez vagy az hány centit jelent, megválaszolhatatlan. Egyedi és esetfüggö.
Ne haragudj, lehet én vagyok a buta de fele szöveget nem tudom hogy a témához kapcsolni.
Egyébként nem mindegy hogy közvetve vagy közvetlenül befolyásolja ha a végeredmény ugyan az? Semmit nem kevertem ide feleslegesen mert minden befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!