Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Aki esetleg ért a fizikához...

Aki esetleg ért a fizikához az ezt eltudná magyarázni?

Figyelt kérdés

Néztem egy videót az időutazásról.

[link]

Olyan 3 perc környékén azt mondja a pali, hogy a múltba való utazáshoz elvileg gyorsabban kellene utazunk a fénysebességnél ami lehetetlen.

Na ebben én azt nem értem, hogy miért lehetne a múltba menni azáltal, hogy nagyon gyorsan megyünk. Ezzel effektív nem a jövőbe lehetne utazni

2022. dec. 25. 22:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az időutazást mindenki olyan nagy durranásnak véli.

Megyünk egymással szemben a Kossuth utcán. Egymástól 50 méterre vagyunk. Ha te előreutazol az időben 10 másodpercet, akkor 14 méterrel közelebb leszünk egymáshoz, egy szempillantás alatt. És úgy gyalogolunk tovább egymás felé. Ha meg vissza utazol az időben 10 másodpercet, akkor 14 méterrel távolabb kerülsz tőlem, és úgy folytatjuk a gyaloglást. Nem kerülsz át más téridő kontinuumba, vagy egy másik, párhuzamos univerzumba, vagy mit tudom én mivel szokták még hülyíteni a népet.

2022. dec. 27. 13:55
 12/13 anonim ***** válasza:
... ha előre 10 másodpercet. A probléma a "ha" alkalmazásával van.
2022. dec. 27. 17:24
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Aki ilyet leír, hogy “eltudná” , nem érdemel magyarázatot semmire, még azt se érdemli meg, hogy éljen gyönyörű Földünkön.
2022. dec. 27. 23:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!