Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Aki esetleg ért a fizikához...

Aki esetleg ért a fizikához az ezt eltudná magyarázni?

Figyelt kérdés

Néztem egy videót az időutazásról.

[link]

Olyan 3 perc környékén azt mondja a pali, hogy a múltba való utazáshoz elvileg gyorsabban kellene utazunk a fénysebességnél ami lehetetlen.

Na ebben én azt nem értem, hogy miért lehetne a múltba menni azáltal, hogy nagyon gyorsan megyünk. Ezzel effektív nem a jövőbe lehetne utazni

2022. dec. 25. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem éretm miért érdekel valami olyan teória ami lehetelen.
2022. dec. 25. 22:52
 2/13 anonim ***** válasza:
9%
Sehogy, a fizikusok szándékosan úgy definiálják az időt, hogy ne kelljen az egész 20. századi fizikát a kukába dobniuk, mert az veszélyeztetné a megélhetésüket. Bármennyivel is mész, az idő ugyanúgy telik. Nem fogsz visszafele utazni az időben.
2022. dec. 25. 23:00
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Nahát, hogy ezek a fizikusok milyen gonoszak! :D

2022. dec. 26. 00:23
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi. Ezt még mi fizikusok sem tudjuk. Az is lehet, hogy nem létezik időutazás. Valószínűleg, ha visszamész és megöldöd az elődödet, attól te nem halsz meg, csak az akkori jelenben történt változások rögzülnek
2022. dec. 26. 01:22
 5/13 anonim ***** válasza:
2, mert úgy maradnak konzisztensek az univerzum törvényei
2022. dec. 26. 01:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Bármennyivel is mész, az idő ugyanúgy telik."

ööö... nem.

2022. dec. 26. 10:49
 7/13 anonim ***** válasza:
14%

De.

2022. dec. 26. 10:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván neked semmit sem jelent, mert szimpatikusabb a struccpolitika / "nekem aztán ne mondják meg a fizikusok mer' én érettségiztem is úgyhogy jobban tudok mindent' mentalitás, úgyhogy érvelés helyett inkább csak sok sikert kívánok a valósággal szembeni küzdelmeidhez.
2022. dec. 26. 11:05
 9/13 anonim ***** válasza:
22%
Már most is van időutazás, csak nem úgy mint a filmekben. Meg tudták mérni, hogy az űrhajósnak kevesebb idő telt el, mint az ikertestvérének aki a Földön maradt. Csak hát másodperc ezredrésze, szóval ezzel nem lehet átírni a történelmet. Az űrhajós a tesója jövőjébe érkezett vissza, a tesó meg az űrhajós múltjába. Nyilván semmit se éreztek, annyira picike eltérésről van szó.
2022. dec. 26. 11:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Az elmagyarázáshoz nem fizikatudás kell, hanem pszichológia. Sokan tudják már, hogyan működik az emberiagy, legalábbis e tekintetben. És arra is rájöttek, hogy ennek kihasználása jövedelmezőbb a tőzsdecápák ténykedésénél. Ők ráfáznak néha, aki itt jó cselekszik, soha.

Ezt röviden manipulációnak nevezzük. A lényege, úgy előadni dolgokat, amitől a hallgatónak úgynevezett aha érzése lesz. Tényleg! Hogy én ezt nem vettem észre! És elhiszi, mert tetszik. Pedig bődületes baromság, csak aki nem ért hozzá, nincs esélye ezt kideríteni. Később pedig elsősorban önmagának kéne bevallania, engem könnyen átvernek. Na nem, inkább marad a téveszme.

A világ jelenségeit sokféle adattal tudjuk leírni. Többségük reverzibilis, ami lehűl, felmelegíthetjük, ha átmegyünk Ausztriába, visszajöhetünk, stb. Az idő azonban nem reverzibilis. Ami elmúlt azt többé átélni nem lehet (csak gondolatban). Az időutazás jó biznisz, amig ártalmatlan, szórakozás. Alapja az a bonyolult jelenség, ami a mikrovilágban zajlik, és a magunk világában úgy lehet legkönnyebben (nem jó sok bonyolult egyenlettel) megfogalmazni, hogy a részecske "visszafelé megy az időben". Az se megy, mi meg azán végképp nem. a perpetuum mobilét is rendszeresen feltalálják, pedig azt egyszerűbb szabály teszi lehetetlenné.

Szóval időutazás pedig nincs az ember számára, semerre se. De senki nem vitatja, hogy jól hangzik.

2022. dec. 26. 22:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!