Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől lesz az agy késsel...

Mitől lesz az agy késsel vágható, ha az állaga egyébként egy joghurtra hasonlít?

Figyelt kérdés
A patológián késsel vágják az agyat, aminek már inkább sajtszerű állaga van. Ez mitől van így?
2022. dec. 11. 02:08
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

#30 (12:22) Kérdező kérdésében található szókapcsolat:

"állaga egyébként egy joghurtra hasonlít"

Szupermarketekben lehet kapni joghurtot. Egyszer vegyél magadnak - kérdező - egészen finom dolog! :-)

2022. dec. 11. 18:49
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

En speciel tegnap ettem(volna)joghurtot. Kiesett a kezembol a pohar. Es csodak csodajara kifolyt a joghurt.

Viszont olyat meg nem tapasztaltam hogy az agy kifolyt volna barmilyen mutet alatt ahol felnyitottak a koponyat..

2022. dec. 12. 09:30
 33/39 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
A Kérdező írta a #15 kommentben ,hogy a joghurtos dolgot ő találta ki. Meglehet az az idegsebész sem annyira hülye mint amennyire hangzott csak a Kérdező rosszul adta át a szavait. Gondolom. Szóval nem, az agy semmi esetre sem joghurt-szerű, folyékony. De nem is kőszilárd. Viszonylag ruganyos-szivacsos, síkos izé ami azért képes tartani a formáját, vágható. Szép is lenne ha ott lötyögne a fejünkben minden egyes mozdulatnál. Kb nem tudnál felkelni ájulás s agyrázkódás nélkül.
2022. dec. 12. 09:55
 34/39 A kérdező kommentje:

Az idegsebész szó szerint azt mondta, hogy olyan, mint egy hidegebb fogkrém. És ez így is van. A formáját a dura mater adja, belülről viszont egy kicsivel folyósabb, mint a zselatin, krémesebb. Csak akkor lehet szeletelni, ha lehűtik vagy formalinnal tartósítják.

Egyébként én egy hideg pudingosabb joghurtra gondoltam, aminek félszilárd állapota van, de maradjunk akkor a krémesebb pudignál vagy a fogkrémnél.

2022. dec. 12. 10:44
 35/39 A kérdező kommentje:
33: Egyébként de, az agy konkrétan "lötyög", mert a liquorben úszik, ezért minden cranialis trauma kockázatot jelent.
2022. dec. 12. 10:53
 36/39 anonim ***** válasza:
Tehát a kedves kérdezőnk szerint az emberek agyalágyultak! XD
2022. dec. 12. 11:07
 37/39 anonim ***** válasza:
Több okból kifolyólag (heh) is, remélem soha nem lesz belőled orvos.
2022. dec. 16. 15:21
 38/39 A kérdező kommentje:
37: én pedig remélem, hogy soha nem leszel a páciensem :)
2022. dec. 17. 01:10
 39/39 A kérdező kommentje:
Egyébként miért is? Mi a problémád a kérdéssel vagy velem?
2022. dec. 17. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!