Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől lesz az agy késsel...

Mitől lesz az agy késsel vágható, ha az állaga egyébként egy joghurtra hasonlít?

Figyelt kérdés
A patológián késsel vágják az agyat, aminek már inkább sajtszerű állaga van. Ez mitől van így?
2022. dec. 11. 02:08
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Szuper! Most már minden világos, hogy a kérdező megválaszolta a saját kérdését. Tehát összegezzük a tanultakat:

1. Az agy nem folyékony mint a joghurt, krémsajt vagy a fogpaszta.

2. Sorra vettük hogy mi a szol, a gél, mi a folyadék és mi a szilárd anyag fogalma.

3. Meg lett említve a plasztináció, amivel tartós preparátumokat lehet készíteni a leglágyabb szövetekből is.

4. Végül a kérdező olyasmivel is gazdagította a tudásunkat, hogy a professzionális szférában alkalmaznak vegyszeres kezelést is az agy jobb boncolhatósága érdekében.

Minden szabályos, fejlődtek az ismereteink, és remélem mindenki jól szórakozott is közben. :-)

2022. dec. 11. 09:21
 22/39 A kérdező kommentje:

Miért írtok a "természettudományok" kategóriába, ha a tudományos tények ellen beszéltek? :D

Orvosnak készülök, tanultam arról, hogy az agy nem szilárd, hanem puha, mint a vaj vagy a sodó, és ha ez sem győz meg, akkor linkelek egy ismeretterjesztő videót is:

https://www.youtube.com/watch?v=eA9kJGqHX4A

Ma is sikerült az áltudományos tévhiteket megcáfolni a tudománnyal! :D

2022. dec. 11. 09:40
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszél itt senki a "tudományos tények ellen", csak nem kell ahhoz orvosnak tanulni, hogy lásson és tapintson az ember igazi agyvelőt - ehhez elég egy tradíciós disznóvágásban részt venni!
2022. dec. 11. 09:46
 24/39 A kérdező kommentje:
Tehát még most is okosabbnak hiszed magad, mint az orvosok, idegsebészek, akik nem mellesleg demonstrálják is a videóban az agy valódi állagát. Eszem-f*szom megáll :D
2022. dec. 11. 09:59
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a fent linkelt videó azt bizonyítja hogy az agy folyékony????
2022. dec. 11. 10:05
 26/39 A kérdező kommentje:
Az agy nem folyékony, de nem is szilárd. Tartósítás vagy fagyasztás nélkül pedig nem szeletelhető rendesen.
2022. dec. 11. 10:26
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Láttál már agyat felvágni, vagy csak fújod a magadét?
2022. dec. 11. 10:36
 28/39 A kérdező kommentje:
Láttam már agyat felvágni, preparáltan, tartósítva. Te tanultál már életedben neurológiát vagy neuroanatómiát?
2022. dec. 11. 10:40
 29/39 anonim ***** válasza:
79%
Igen, tanultam anatómiát és láttam boncolást, egyik szerint sem folyik az agy.
2022. dec. 11. 12:00
 30/39 A kérdező kommentje:
Hol írtam olyat, hogy folyik az agy?
2022. dec. 11. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!