Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy neveznénk egy akkora...

Hogy neveznénk egy akkora mesterséges építményt aminek Észak-amerika mértetű lakossága van, saját légköre és a konstellációjánál fogva természetes klíma, és időjárás?

Figyelt kérdés

Persze egy ilyen létezése csak fikció, de ezt félre téve a tudomány jelen állása alapján melyik égitest kategóriájába sorolhatnánk? Mivel tulajdonságai nagyban egyeznek a lakott bolygókkal de mérete nem éri el a plutoidokét de holdét sem de a mesterséges mag miatt természetes légköre van így nem tudom hova sorolni.

[link]

Ez a kép segít elképzelni miről is van szó.

2022. dec. 1. 07:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A link végét a .jpg kiterjesztés után ki kell törölni hogy beadja a képet.

Ezeket ürhajónak hívják, vagy ürbázis. A légkör megléte nem csak a mérettöl és tömegtöl függ, kell mágneses tér is hozzá, hogy ne fújja el a napszél vagy kozmikus sugárzás.

2022. dec. 1. 07:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Halálcsillag.
2022. dec. 1. 09:45
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nem sikerült megnyitni.

Itt a theoretical fül alatt sok hasznos kategóriát találsz:

[link]

2022. dec. 1. 09:48
 4/8 A kérdező kommentje:
Bele törölt az oldal a linkembe mert kiírás után beillesztettem. Az építmény mesterséges maggal se lehet planéta, konstellációval légkörrel gravitációval benszülöttekkel, ökoszisztemával?
2022. dec. 4. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:

A hivatalos definíció, hogy egy csillag körül kering és elegendő a gravitációja, hogy gömbszerűvé formálódjon.

Én egy mesterséges bolygótól is elvárnám, hogy gömbszerű legyen, esetleg azt is, hogy a nehézségi gyorsulás ne centrifugális gyorsulás legyen, hanem a gömb közepe felé mutasson.

2022. dec. 4. 16:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Úgy veszem ki az eddigiekből, hogy az űrállomáson kívűl ez más nem lehet.

[link]

Újra generáltattam egy linket a képről 3x ellenőriztem.

Amúgy igen a halálcsillag is hasonló kategória, azt műholdnak lehetne nevezni.

2022. dec. 4. 17:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem megy neked ez a linkelés dolog, segítek:

[link]

2022. dec. 5. 07:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Levágta a végét! Ez 3 sor lenne.
2022. dec. 6. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!