A tűznek van árnyéka?
Ezt hogy érted?
Talán próbáld ki: gyújts meg egy gyertyát és világítsd meg egy erősebb fényű lámpával.
Utolsó: összefoglalva tehát van.
Egyértelmű, hogy a fényforrásnak nincs árnyéka. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy erősebb kell legyen a másik fényforrás, hogy árnyéka legyen a tűznek. Ugyanis ahova mindkét fényforrás világít, oda több fény esik tehát fényesebb lesz(ebben nem vagyok biztos de szerintem így van). Tehát ha megfelelő szögben világítod meg a tüzet, akkor mögötte kevésbe lesz fényes, hiába világít oda maga a tűz.
Ha egy kislámpával világítasz meg egy felületet, és a fény útját keresztezed egy nagyobb fénnyel, akkor semmit nem fogsz látni. Tehát szerintem a tűz, fény részének nincs árnyéka.
A tűzben mindig égés történik, annak pedig van mellékterméke, így annak van árnyéka.
Írjhatok, ha ez nagy hülyeség...
Nem feltétlenül hülyeség amit mondasz, csak nem értetted meg, amit a kérdező kérdez.
Ő nem az egyik fénysugarat viágítaná meg egy másikkal, mint te egy másik lámpával, hanem a fényforrást a fény létrehozóját világítaná meg, és azt kérdezi, hogy a fényforrás (a tűz) vet-e árnyékot?
A legtöbb esetben a tűz lángjelenséggel jár.
A láng pedig valami szerves, azaz széntartalmú anyag égése során keletkezik.
A láng világító része az izzó szénszemcsék miatt világít és a lángot sárgásnak vagy vörösnek a szerves anyag Na vagy K tartalmának lángfestése okozza, nomeg az izzó szénszemcsék is sárgán világítanak.
Nos mivel szemcsék sokasága világít, a szemcséknek - így a lángnak - van árnyéka, ha erős fényforrással megvilágítjuk.
A lángnak amúgy nem a világító része a legmagasabb hőmérsékletü...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!