Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tűznek van árnyéka?

A tűznek van árnyéka?

Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt hogy érted?

Talán próbáld ki: gyújts meg egy gyertyát és világítsd meg egy erősebb fényű lámpával.

2010. szept. 27. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van... Mindennek van ami meg van világítva és nem ereszti át teljesen a fényt.
2010. szept. 27. 18:51
 3/7 orsybaba88 ***** válasza:
0%
szerintem nincs, mert a tűz maga a fényforrás. Persze ha egy erősebb fényforrás megvilágítja, nyilván van, csak nem éles, mint mondjuk egy műanyag zacskónak.
2010. szept. 27. 19:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: összefoglalva tehát van.

Egyértelmű, hogy a fényforrásnak nincs árnyéka. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy erősebb kell legyen a másik fényforrás, hogy árnyéka legyen a tűznek. Ugyanis ahova mindkét fényforrás világít, oda több fény esik tehát fényesebb lesz(ebben nem vagyok biztos de szerintem így van). Tehát ha megfelelő szögben világítod meg a tüzet, akkor mögötte kevésbe lesz fényes, hiába világít oda maga a tűz.

2010. szept. 27. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Természetesen van neki. :) Sőt az árnyékán olyan dolgokat is láthatunk, amit egyébként magán a lángon nem annyira pl. a felette felmelegített légoszlopot.

Itt egy nem túl jó kép: [link]

Itt pedig, ha rákeresel az árnyék szóra, olvashatsz érdkességeket (az oldal vége felé):

[link]

2010. szept. 27. 19:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha egy kislámpával világítasz meg egy felületet, és a fény útját keresztezed egy nagyobb fénnyel, akkor semmit nem fogsz látni. Tehát szerintem a tűz, fény részének nincs árnyéka.

A tűzben mindig égés történik, annak pedig van mellékterméke, így annak van árnyéka.

Írjhatok, ha ez nagy hülyeség...

2010. szept. 28. 18:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül hülyeség amit mondasz, csak nem értetted meg, amit a kérdező kérdez.

Ő nem az egyik fénysugarat viágítaná meg egy másikkal, mint te egy másik lámpával, hanem a fényforrást a fény létrehozóját világítaná meg, és azt kérdezi, hogy a fényforrás (a tűz) vet-e árnyékot?

A legtöbb esetben a tűz lángjelenséggel jár.

A láng pedig valami szerves, azaz széntartalmú anyag égése során keletkezik.

A láng világító része az izzó szénszemcsék miatt világít és a lángot sárgásnak vagy vörösnek a szerves anyag Na vagy K tartalmának lángfestése okozza, nomeg az izzó szénszemcsék is sárgán világítanak.

Nos mivel szemcsék sokasága világít, a szemcséknek - így a lángnak - van árnyéka, ha erős fényforrással megvilágítjuk.

A lángnak amúgy nem a világító része a legmagasabb hőmérsékletü...

2010. okt. 21. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!