Tudományos szempotbol mennyi annak az esélye hogy meleg lesz a gyerek is ha egy meleg pár örökbe fogad gyereket és azt látja otthon any és apa is férfi és ölelgetik egymást és hasonlok?
Te amúgy miért vagy ennyire nyitott erre a kérdésre? :) Nem baj, sőt nekem csak jó ha minél többen hasonlóan nyitott gondolkodásúvá válnak, mint te, csak egy picit olyan érzésem van, mintha személyes érintettséged lenne az ügyben. Mármint nem úgy értem hogy te vagy érintett :), hanem valaki a közvetlen környezetedben esetleg a családodban vagy ilyesmi. Mintha közelebbről ismernéd ezt a dolgot, mint az átlagemberek, akik egyszerűen csak toleránsak vagy elfogadóak. Ami a soraidból jön, az már nem tolerancia, hanem valami több. Együttérzés. Vagy mások életének megértése. Magas empátia és érzelmi intelligencia. Vagy nem tudom. Valami ilyesmi. :)
Konkrétan ebben a témában ugyan nem vagyok érintett, de értek engem is kirekesztések meg miegyebek. S tudom ,hogy milyen az, ezért próbálok empatikus lenni az emberekkel. Őszintén hülyeségnek, idegesítőnek, értelmetlennek tartom ha valakit kirekesztenek, cikiznek olyan dologért amiről nem is ő tehet s pláne nem árt vele senkinek. Például ha leszólják az oltáselleneseket az szerintem rendben van mert az közvetlenül beleszól életekbe és befolyásolható döntés. Na de az hülyeség ha valakit elítélünk csak mert meleg vagy x rasszba/ etnikumba tartozik vagy x országban született stb. Szóval érted, ha mindenképp elítélünk valakit akkor ítéljük el a tettei miatt s ne olyan miatt amire nincs valódi beleszólása.
Au, sajnálom, hogy neked is volt már részed ilyesmiben. (A természetes kíváncsiság hajt, hogy milyen oknál fogva értek téged is kirekesztések anno, ha gondolod írd meg akár privátban is, akár csak egy szóval is, de természetesen nem szeretnék tolakodó lenni, ha nem írod, azt is megértem.)
Amúgy ritka jó a felfogásod! Példaértékű! Minden szavaddal egyetértek. Nem véletlenül vagy ilyen sok pipás. :D A halasoknak is mindig segítesz, nekem nem lenne ennyi energiám százszor meg ezerszer leírni mindig ugyanazt újra meg újra. :) Szerintem te egy jó ember lehetsz... Jó sok ilyen emberre (tájékozott és jó szándékú) lenne szüksége ennek az országnak.
(#21)
Nem veszem tolakodásnak viszont nem szeretnék róla beszélni, privátban sem. Nem volt annyira szörnyű gyerekkorom vagy ilyesmi, csak nem GyK-téma. Ezek egyszerűen olyan dolgok amiket nem szívesen osztok meg még közeli ismerősökkel sem, nem szívesen beszélek róla.
Viszont köszönöm a kedves szavakat! Igazán jól esett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!