Tudományos szempotbol mennyi annak az esélye hogy meleg lesz a gyerek is ha egy meleg pár örökbe fogad gyereket és azt látja otthon any és apa is férfi és ölelgetik egymást és hasonlok?
#11 Igazad van. Olyan apróságokról mint pl. a mostohaapa
megerőszakolja a nevelt lányát - az ilyenek nem vesznek
tudomást, csak az agymenésükkel vannak elfoglalva.
Mivel a homoszexualitás a genetikára vezethető vissza így nem annyira befolyásolja a szexualitását az hogy kik a szülei
De a személyiséget már igen. Mondjuk ez egy másik téma
"bevallom ha azt láttam volna itthon,hogy anya és apa is férfi akkor lehet megfordult volna a fejembe,hogy ez a jo és nekem is fiu kell hisza szuleim is azok"
Bevallom, én anyát és apát láttam otthon, mégis meleg lettem. És a melegek 99,9%-a otthon anyát és apát látott, mégis meleg lett. Akkor ez most hogy is van??? Csak az egyik irányba működik? Visszafelé már nem?
#7 "Viszont a gyereknek az érzelmi egyensúlyához mindkét szülőre szüksége van, és nem tudja két azonos nemű pótolni a másik nemű szülőt. Nem csak kedvesség kérdése, hanem konkrétan nem képes pótolni azt ami lelkileg szükséges a gyereknek."
A családok FELE, hanem KÉTHARMADA funkcionálisan teljesen alkalmatlan a gyermeknevelésre, alkalmatlan a család valódi feladatainak a betöltésére. Nem nyújt megfelelő érzelmi biztonságot a gyerek(ek) számára, sok esetben még az anyagi alapfeltételek megteremtésére sem képesek vagy csak nagyon szűkösen. Ontják magukból az instabil, rossz idegi állapotban lévő, depressziós, önértékelési zavaros, mentális problémákkal küzdő fiatalokat. Ha az alkoholista szülőktől kezdve a bántalmazó, elhanyagoló, megfelelő érzelmi stabilitást nem nyújtó családokig, a csonka családokig, az egyszülős, elvált családokig mindenkit beleszámolunk, akkor hamar kiderül, hogy kb. a családok 60-70%-a nem felel meg még a TE kritériumaidnak sem, ugyanúgy "nem tudják megadni azt, ami lelkileg szükséges a gyermeknek" - ahogy te fogalmaztál. Több gyerek szenved lelkileg a szülei VÁLÁSÁTÓL vagy a bántalmazó szülőktől, mint attól, hogy melegek nevelik. Baromira nem a szülők NEMÉTŐL függ az, hogy ki milyen szülővé válik. A szülői alkalmasság lényege a szeretet, az érzelmi stabilitás biztosítása, a támogatás, a segítségnyújtás, az anyagi feltételek biztosítása stb. Nem az, hogy ki milyen nemű.
Valahogy, amikor valaki ilyen szöveggel jön elő, hogy két azonos nemű nem tudja megadni érzelmileg azt a mintát, amit a heteró szülők biztosítani tudnak, akkor nekem mindig eszembe jut az a sok-sok lelkileg sérült, mentálisan rossz állapotban lévő kamasz, tinédzser, fiatal, akik borzalmas családi háttérrel rendelkeznek, pedig hetero szülők "nevelik" őket. Akkor ilyenkor mi van??? Nem baj, ha borzalmasak a családi körülmények és teljesen alkalmatlanok a szüleik a gyermeknevelésre, csak melegek ne legyenek??? Vagy hogy is van ez?
“Nem baj, ha borzalmasak a családi körülmények és teljesen alkalmatlanok a szüleik a gyermeknevelésre, csak melegek ne legyenek???”
Erről eszembe jutnak az olyanok mint például mikor filmek/ animációs filmekkel kapcsolatban megy a hiszti ha vannak benne melegek mert “jaj, összezavarják a gyerekeket, nem szabadna ilyet látniuk”. Na de azzal semmi baj nincs ha még csak nem is embereket lát (vagy legalább is az egyik fél nem ember) ha heterók. Például nem sokan problémáznak mondjuk a Szépség és szörnyetegen ahol a fiatal lány egy kecskemedveoroszlánnal kezd összemelegedni vagy a Mézengúzban is vannak érdekességek vagy ha antropomorfizált állatok vannak (Miki egértől Oroszlánkirályig, btw Szimba és Nala nem féltestvérek véletlenül?). Szóval jah, sokaknak mindegy csak ne melegek legyenek 🤷
2. Btw az is miért van ,hogy érdekes módon ha melegekről van szó akkor mindenki férfiakra gondol? Mi a helyzet a meleg nőkkel/ leszbikusokkal? Láthatóan a Kérdező is rájuk gondolt, aztán mivel lenne kevésbé kellemetlen a gyereknek ha anyát látja anyával?
Nemrég szembejött velem egy cikk ami valami meleg celeb párról szólt. A cikket nem olvastam csak a kommenteket. 10/10 homofób, gyülölködő komment. Viszont voltak akik “humorosan” megjegyezték ,hogy ha 2 nő lenne akkor még nézné is s senki még csak kis dühítő fejecskét sem nyomott rájuk, ellenben like az volt 🤷 Szóval megint csak jah, ha nők csinálják az már-már kívánatos de a meleg férfiak meg ássák el magukat mert fujj, micsoda gusztustalanságok ők. Mondom mindezeket heteró férfiként.
Hát, igen... Naponta találkozom ezekkel az attitűdökkel, meg még ennél jóval többel is, de hát nem tudok mihez kezdeni velük. Nyilván rájuk hagyom, nem tudok mindenkit meggyőzni. Meg igazából már nem is akarok.
(Most esett le, hogy szoktalak olvasni a halas kateg-ben. :))
"elfojtották az érzést magukba"
Őszintén sajnálom őket. Nem lehet könnyű az életük. És mindezt csak azért, hogy vadidegen embereknek megfeleljenek... :(
"nem akarok okoskodni,de ha az életedbe valamikor is szívesebben lettél volna inkább hetero akkor van rá orvosság"
Hidd el, nem olyan jó móka rádöbbenni kamaszkorban arra, hogy nem olyan vagy, mint a többiek körülötted vagy mint amilyennek mások, a családod, a barátaid elképzelnek. Nekem se ment csettintésre, van benne kemény 5-6 évem, mire megtanultam elfogadni magam és együttélni ezzel a hendikeppel. Idő kell, sok-sok idő, mire egy kamasz elég erős lesz ahhoz, hogy megtanulja: nem vele van a baj, hanem a világgal és az olyan emberekkel, akik azt sulykolják, hogy gáz vagy, meg hogy csak elég erősen akard és meggyógyulsz, fojtsd el magadban, van rá orvosság stb.. Dehogy bántottál meg. :) Engem nem. Csak másoknak ne árts ezzel a felfogással. Főleg fiataloknak ne, akiknek VALÓDI segítségre lenne szüksége, nem ilyen kéretlen okosságokra. A melegségből nem lehet kigyógyulni. A tájékozatlanságból, butaságból viszont igen. Szép napot neked is.
Nem is kell győzködni meg nem is érdemes. Mindegy miről van szó mindig lesz megint valaki. A Föld alakját sem ma írták le először s lám, akadnak laposföldesek. Talán a következő generációk elfogadóbbak lesznek s “kimegy a divatból” a melegek elítélése. Nem ez lenne az első dolog ami idővel megváltozik.
“(Most esett le, hogy szoktalak olvasni a halas kateg-ben. :))”
Igen, legtöbbet ott mozgok. GyK-s időm nagyjában segítek a kezdő akvaristáknak :)
Kérdező:
“elfojtották az érzést magukba”
Itt nagyon jól fogalmazol! Elfojtották magukban, nem pedig kigyógyultak. Elég sok mindenre képes rávenni magát az ember ha nagy a nyomás rajta s elfojt ezt-azt. Ha már vallás meg egyebek kissé szélsőséges példa de például elhiheted ,hogy az öngyilkos terroristák is el kell fojtsák az életösztönüket. Elvégre anélkül nem menne a dolog. Szóval ezek szerint az egyik legősibb ösztönből is “ki lehet gyógyulni”. De mikor vallási okokból megtagadják a vérátömlesztést (pl: Jehova tanúi) is ilyen. Banális példával élve te is erőszakkal megehetsz olyan ételt amit amúgy soha nem ennél meg. Vagy nem is kell étel legyen 🤷 S még lehetne sorolni napestig példákat. Szóval az ,hogy nyomásra valaki elfojt magában valamit az nem jelent semmit. Azok az emberek ugyan úgy melegek maradtak csak folyamatosan elfojtják, bűntudatuk lesz ha nem teszik stb.
S most ne gyere azzal ,hogy “de hát megkérdeztem s egyébként is most ellenkező nemű párja van”. Hát nyilván az elfojtáshoz hozzátartozik ,hogy nem vallja be senkinek, sőt ha elég erős volt az agymosás talán ő maga is elhitte. Na meg nyilván keres egy ellenkező nemű párt, hát különben mit szól a szomszéd Bözsi. Még a végén ha szingli marad el sem hiszik a gyülekezetben ,hogy “kigyógyult”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!