Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Akik hiszik, hogy nincsen...

Akik hiszik, hogy nincsen teremtés és a természet önmagától (teremtés nélkül) képes a szemétből (porból, gázból, fehérjéből stb.) képes pl. Boeing 747-est építeni (és az még közel sem olyan, mint az ember), akkor ilyenkor az emberek mit éreznek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 10. 23:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
93%

Pontosabban:

"Az evolúció NEM okádja ki magából a fajokat..."

Bocsi, elírtam

2022. aug. 11. 11:32
 12/37 anonim ***** válasza:
96%
Az egyik legnagyobb hiba a vallásos emberek részéről, hogy csak emberi léptékű időkben tudnak gondolkodni. Pl vhogy úgy képzelik el, hogy hétfőn még nem volt semmi, aztán kedden meg már oroszlánok és zebrák futkosnak a szavannán. És értetlenkednek, hogy hogyan lett a semmiből zebra, ami ráadásul még tök érdekesen csíkos is. Nos nem a semmiből lett, és nem 10 perc alatt. De teljesen fölösleges magyarázni az evolúciót, meg a milliárd éveket, úgysem tudják elképzelni.
2022. aug. 11. 12:17
 13/37 anonim ***** válasza:
93%

Engem teljesen hidegen hagy, hogy miért jött létre az élet, teremtve lett e, vagy spontán alakult ki?

Felőlem aztán teremthette is valami, vagy valaki, engem a hogyan érdekel, milyen módon, milyen lépéseken keresztül alakult ki az élet, a világ és ezt a vallások meghagyják Isten hatáskörében, elég ha ő tudja, nekünk semmi közünk hozzá, teremtette és kész, ágyem bugyem fakereszt.

Ezzel ugyan semmit nem tudtunk meg, ez egyszerűen a kérdés lepasszolása, ez semmi, ez nem elmélet, vagyis amit teremtéselméletnek neveznek, az semmit nem mond, túrót sem tudunk meg belőle.

Engem pedig igenis érdekel, milyen a világ, milyen törvényszerűségek vezérlik, hogyan következik egyik dolog a másikból, mik az ok- okozati törvényszerűségek, de nem csak úgy kutyafuttában, hanem pontosan és részletesen, megismételhetően igazolva, a valóság érdekel, nem holmi ókori ábrándok, a 'nesze semmi, fogd meg jól'.

- Isten teremtette? -

Azt hiszed ezzel mondtál valamit?

2022. aug. 11. 13:28
 14/37 LeonScottKennedy ***** válasza:
93%

*egyelőre (tanuljuk már meg a különbséget az egyelőre és az egyenlőre között)

Egyébként nem tudom minek erőlködtök. Csak provokációból kiírta a kérdést, de visszajönni, végigolvasni a válaszokat már biztos nem fogja, mert nem érdekli. Ha valóban kreacionista, és direkt a lehető legidiótább példát hozza fel, amit lehet az evolúció ellen, ő már elveszett.

2022. aug. 11. 13:43
 15/37 dq ***** válasza:
98%
Milyenkor érzünk mit?
2022. aug. 11. 13:44
 16/37 anonim ***** válasza:
92%
Egy újabb ember, aki a fejében felesleges másfél kiló anyaggal rendelkezik.
2022. aug. 11. 14:19
 17/37 anonim ***** válasza:
89%
Inkább arra lennék kíváncsi hogy lehet hogy egyáltalán van az úgynevezett "létezés" nevű dolog. Nem csak anyag, ember, stb, hanem maga a mindenség. Minden, ami létezik, és amiben létezik. Honnan van a létezés én ez a rengeteg anyag, maga a tér? Honnan vannak a különböző erőhatások és miért pont olyanok amilyenek?
2022. aug. 11. 20:00
 18/37 anonim ***** válasza:
11%

EZ egy nagyon jó kérdés, és már a középkori gondolkodókat is foglalkoztatta.

Nem nagyon ismerünk ezekre válaszokat.

2022. aug. 11. 20:20
 19/37 anonim ***** válasza:
93%

Arisztotelész hajdanán négy okról beszélt:

- anyagi okról, amiből a dolog létrejött,

- ható vagy létesítő okról, amitől a dolog létrejött,

- formai okról, ami miatt a dolog, az ami,

- és cél-okról, ami rendeltetést ad a dolognak.

[link]

Az újkorban a formai ok és a cél-ok létjogosultságát Francis Bacon megkérdőjelezte, azóta nem része a természettudományos gondolkodásnak és nem is tervezik visszavezetni.

Ez az oka, hogy nincs értelme ebben a kategóriában feltenni ezt a kérdést.

2022. aug. 12. 17:34
 20/37 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy itt a gyakorikerdeseken nagyon primitívek a hozzállások és sokszor negatívak is a vélemények és mindig midnenk ia más véleményére reagál, nem a kérdésre.
2022. aug. 12. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!