Mi annak a magyarázata szerintetek, hogy a legnagyobb fizikusok 95%-a istenhívő?
"A fizikus feladata, hogy megmagyarázza az univerzum működését. A vallás viszont lerendezi az egészet egy felsőbbrendű lénnyel, aki PUFF a semmiből megteremtett mindent f@szán működőnek."
Butaság. A fizika feladata, hogy megmagyarázza az univerzum kísérletekkel reprodukálható jelenségeit. A vallás pedig nem is foglalkozik ezen jelenségekkel, így nem is akarja megmagyarázni őket. Bámulatos mekkora sötétség van a fejekben.
(szakmabeli)
Kedves szakmabeli:
A GENESIS című könyvecske a biblia elején szerinted mivel foglalkozik? Véletlen sem azzal, hogy hogyan keletkezett a világ(egyetem), igaz?
Félelmetes milyen műveletlenek egyesek...
"Isten nyílván a fizikai törvényeken felül áll, ezáltal felesleges foglalkoznunk az ő törvényszerűségeivel"
No comment. Sipirc az ezotériába ilyen badarságokkal...
Attól, hogy MOST MÉG nem értünk valamit nem kell mindjárt egy kitalált természetfeletti lényre fogni az egészet.
A modern fizika meg hiszed vagy sem NEM csak a megfigyelhető, lemodellezhető dolgokat írja le. Az elméleti fizikában, a csillagászatban kismillió dolog van, amit jóval azelőtt írtak le vagy hoztak elméletet a létezésére, hogy a valóságban megfigyelték volna. Kismillió példa igazolja ezt: pl. a fekete lyukak létezését már a század közepén "megjósolták", holott a bizonyítására nem is annyira régen került sor. Vagy a sebesség és az idő közötti összefüggést is évtizedekkel az elmélet megfogalmazódása után igazolták csupán.
Édes fiam. Isten DEFINÍCIÓ szerint felül áll ezeken a dolgokon. Ha olyan hülye vagy, hogy ezt nem vagy képes felfogni, akkor húzz vissza te az ezotériába, azt úgyis jól ismered... nem mondtam egy szóval sem, hogy feltételezem bármiféle isten létezését, csak elmondtam, a fizika miért merőleges a teológiára, miért nem befolyásolja egyik a másikat. Okoskodj még, szeretem amikor nyommegek magukat alázzák.
Az elméleti fizika meg... szerinted hogy van az, hogy szinte soha nem az elméletért adnak Nobelt, hanem azért, ha mérésekkel be is bizonyítod amit gondolsz? Az elméleti fizika nagyon szép, ha logikai szabályokat követve vezetsz le benne valamit, de gyakoribb a többé-kevésbé megalapozatlan elméletgyártás, amit az utókor eldönt, hogy igaz-e vagy sem.
Félelmetes milyen sötétek mások is...
KÖNYÖRGÖM, ki mondta, hogy a bibliai teremtéstörténetet szó szerint kell venni? Segítek: az egyházak nem ezt mondják. Itt egyik funkcionális analfabéta sem ismeri a szimbólum fogalmát? :-)
Aki pedig nem érti, hogy a tudomány miért csak a kísérletek által ellenőrizhető dolgokkal foglalkozik (és így miért nem ütközik a vallásokkal), az tudománytalanul gondolkodik, semmivel sem jobb az Egely-féléknél meg az horoszkópban hívő szerencsétleneknél.
(szakmabeli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!