Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van hiteles bizonyíték a...

Van hiteles bizonyíték a hipertér létezésére?

Figyelt kérdés
Elképzelhető, hogy nem az idő a negyedik dimenzió, hanem van a térnek magasabb dimenziója is?
2022. júl. 5. 16:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Nincs.
2022. júl. 5. 16:55
 2/14 anonim ***** válasza:
23%
Én azt olvastam, hogy az eletron 3/2 spinje a bizonyíték rá, mert az 3d-ben nem lehet. Nem fordulhat annyit csak ha több tér áll rendelkezésre a hipertér
2022. júl. 5. 17:17
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

Sci-fi handabanda, szóval "fi". Arra használják, hogy a fizikának ellentmondó dolgokat megmagyarázzák azzal, hogy egy alternatív vagy magasabb dimenziójú téridőben történnek a fizikának ellentmondó események, mint pl a fénysebességnél gyorsabb utazás.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem létezhetnek további dimenziók, csak azt, hogy maga a hipertér csak egy sci-fi-ből vett fikciós akármi.

2022. júl. 5. 17:27
 4/14 A kérdező kommentje:
Most olvasom Michio Kaku elméleti fizikus Hipertér c. könyvét. Nem tűnik ezós kategóriának. A laikusok számára is érthető módon fogalmaz. Az eddigi konklúzió, hogy lehet benne valami. A matematikusok könnyen kezelik a háromnál magasabb dimenziót, de a fizikusoknak már nincs ennyire könnyű dolguk!
2022. júl. 5. 18:19
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
4 Kérdező. Dávid Gyula elmondta, hogy Kaku hazudik, szenzációhajhász. Nem kell semmit sem elhinni neki
2022. júl. 5. 18:27
 6/14 anonim ***** válasza:
2022. júl. 5. 18:28
 7/14 anonim ***** válasza:
59%
Én csak wadmalacnak hiszek
2022. júl. 5. 19:43
 8/14 A kérdező kommentje:

Bocsi, de ez így nekem kevés!!!

Idáig ez nekem az a kategória, mint amikor valaki mondja, hogy látott már olyant, aki hallott már olyanról, aki találkozott olyannal, aki egyszer réges régen ezt és ezt mondott.....

1 Ki az a Mojjo, mert nekem fogalmam sincs?!

2 Azt tudom, hogy ki Dávid Gyula, de azt én nem hallottam, vagy olvastam tőle hiteles forrásból, hogy Kakut blamálta volna (Ettől még megtörténhetett!)!

3 Hawking nem olyan régen halt meg, együtt is dolgoztak. Miért nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy hölgyeim és uraim, ne hallgassanak erre a Kaku gyerekre, mert hülyeségeket hord össze (Megint csak lehet, hogy történt ilyen, de erről se tudok!)???

Tehát akkor mi az igazság???

2022. júl. 5. 21:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Egelyt a Műegyetem fizikusai nyírják, ahol csak tudják (Megjegyzem, jogosan!), de ezidáig Kakuról nem hallottam rosszat!
2022. júl. 5. 21:06
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Mit nevezel hiteles bizonyítéknak? Mitől lesz számodra hiteles?

Például az M-elmélet helyből 11 dimenziót feltételez, bár nem a mi három dimenziónkhoz hasonlókat. De szerintem te nem erre gondolsz, hanem amiben a Star Trek-es űrhajók utaznak. Na arra semmi bizonyíték nincs, de szerintem még komoly elmélet sem, max feltevés.

2022. júl. 5. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!