Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kémai témájú segítséget...

Kémai témájú segítséget kérnék! Ért ahhoz valaki, miből lehetne alkoholt lepárolni egy olyan képzeletbeli szerkezettel ami átalakítja az anyagot?

Figyelt kérdés

Egy sci-fi novellát írok éppen, és az lenne az alapszitu, hogy egy alkesz arra használja az anyagátalakítót, hogy piát csináljon magának. de valami realitásmagja kell legyen a dolognak. szóval arra gondoltam, hogy mik azok az anyagok, főként ételek, amik tartalmaznak alkoholt felépítő molekulákat vagy mifenéket. szóval, hogy miből is áll az alkohol? szénhidrogén? etil? vagy mifene? és mik azok az anyagok amik ezeket tartalmaznak? mondjuk a kartonpapír, zöldbab,szalonna?

remélem nem fogalmaztam túl zavarosan, de tök hülye vagyok a kémiához. előre is köszi a segítségeket!

2010. szept. 20. 21:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Földgázból lisztet.....jujjj ez ez durva volt"

Ja, manapság fordítva jobb lenne...

2010. szept. 21. 21:32
 12/12 A kérdező kommentje:
köszi szépen, már ez is nagy segítség volt. így már el tudok indulni valamrre vele. azért tűnik zavarosnak a dolog, mert zavaros is. ugyanis még csak féligformán írtam meg a novellát, és abszolút nem tudtam kitalálni, hogy mit is tudjon a gép, hogy csinálja az átalakítást,...csak annyi volt biztos pont, hogy az alkesz űrhajós inkább nem eszik, csak hogy piát tudjon csinálni magának. pont mint egy mai hajléktalan, aki kenyérre kéri a pénzt, de bort vesz belőle. köszönöm annak a válaszolónak is, aki rávilágított a felesleges anyagok esetleges veszélyeire,..és külön köszi a képletet!ha kész leszek az írással beírom ide hol olvasható,...ígérem! (bár senki se mondta,hogy kíváncsi lenne rá:):):) )
2010. szept. 22. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!