Nevezzétek meg a képzeletbeli hirdetések feladóit! Tudnál ebben segíteni?
a kérdésben benn van a feladat . többet megtaláltam de nem vagyok bennük biztos ... Megköszönném ha vki. segít .
1:
Útitársat keresek keleti kutató útjaimho . Nem árt ha jól tud angolul és a perzsa nyelvet ismeri , hogy tökéletesíthessem nyelvutásomat .
2:
A magyar nyelv a szívügyem és méltónak tartom arra ,hogy Magyaro.-on hivatalos nyelv legyen .
3: Meghívom elektromágneses készülékem bemutatójára ! 1827
4:A terveim alapján épülő (Deaák Ferenc tér) evangélikus templom építéséhez szakaembereket alkalmazok .
5:Államügyekben járta , nádorságomban segítő jól képzett hivatalnokokat keresek . Jelige : pozsony
6:apám császár , férjem (akinek 2. felesége vok.) is az lett . bécsben nevelkedtem később Franciao. császárnéja voltam , most páram uralkodó hercegnőe címet viselem . Megbízható társalkodónőt keresek
7:Folyószabályozásban jártas mérnökök jelentkezését várom . jelige :Al-Duna
8:Mártonvásári kasélyunkbóll budára költöztem , megalapítottam az Angyalkertet . Munkatársakat keresek .
9: Apja által gyilkosnak nevezett , nagybátyja által nevelt , ügyvédi végzettségű fiatalembrehez szakkönyveket vásárolna .
10: Érdekli az abszolút geometria ? kidolgozását megkezdem !
11: Jöjjön a Gellérthegyre ! Megkezdjükj az egyetemi csillagvizsgáló építését !
Légyszives aki tud vmit. írja le .
Érdekes feladat, nem tudom a válaszokat de gugli segít csak a jó kérdést kell feltenni.
1. Valószínű azért kell ismerni a perzsa meg az angol nyelvet mert perzsia (mai Irán, az irániak perzsának vallják magukat gyűlölik ha egy kalap alá veszik őket az arabokkal) és a Britt gyarmatbirodalom a cél vagy egy perzsa nyelven beszélő gyarmat.
2. Ki tette hivatalossá Magyarországon a magyar nyelvet, i kezdeményezte és ki írta alá a törvényt a reformkori Magyarországon (addig a német volt a hivatalos nyelv előtte meg a latin)
3. Ki milyen elektronmágneses elven működő gépet talált fel 1827-ben
4. Milyen templom áll a Deaák Ferenc téren és ki volt az építtetője?
5. Ki volt a Pozsonyi nádor
6. nyomozd ki hogy melyik osztrák császárnőre igaz: férje 2. felesége volt (valószínű az 1. feleség meghalt akkor nehéz ügy volt a válás), Bécsben nőtt fel, Fr. császárnő volt.
7. Ki szabályoztatta az Al-Dunát?
8. Ki alapította az Angyalkertet? (üsd be wikipediába hogy angyalkert)
10. Ki dolgozta ki az abszolút geometriát?
11. Ki építette a Gellért hegyi csillagvizsgálót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!