A pont egy 0 dimenziós test?
Azt olvastam, hogy a pont is hiperkocka, tehát mégis lehet hipertest, (ha van olyan). [link]
Nem értem, hogy miért ne lehetne 0 dimenziós, mert a pontnak tényleg nincs létező mérete.
Köszönöm a válaszokat!
"A pont nem test, maximum síkidomnak lehetne feltételezni."
Bocs, de egy kiterjedés nélküli dolognak (a pontnak) nincs semmivel se több/kevesebb értelme síkban, mint három dimenzióban.
Kérdezőnek: Az, hogy - most direkt nem a ponttal példálózon - egy 1 dimenziós "kocka" az egy szakasznak felel meg, az nem egyenlő azzal, hogy a szakasz az egy 1 dimenziós kocka.. hiszen az egy dimenziós tetraéder, háromszög, és kutyafüle is egy szakasz lesz lényegében.
Így természetesen, ha van egy nulla dimenziós kockád, aminek tudod a helyét, akkor az egy ponttal lesz jellemezhető, de ettől még az a pont nem egy nulla dimenziós kocka... nem is egy test... csak egy pont (egy hely a térben, mindenféle kiterjedés nélkül)... remélem valamennyire érthető, mire szerettem volna célozni :)
a kocka az egy objektum, aminek vannak tulajdonságai, amik kockává teszik.
oldalai egybevágó síkidomok, a kapcsolódó oldalak egymással 90 fokos szöget zárnak be és zárt alakzat. (asszem ennyi)
ezt az objektumot meg lehet alkotni 3 dimenziós térben ez a köznapi kocka, meg lehet alkorni 2 dimenziós térben (síkban) ez a négyzet. meg lehet alkotni 4 dimenziós térben ez a hiperkocka. stb.
1 és 2 dimenziós térben az oldalak egymással bezárt szöge értelmezhetetlen fogalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!