🌗Azt mondták, hogy szabad szemmel látható lesz a bolygó együttállás, mégsem látok semmit napok óta, miért?
"Jó szemmel például a Mars esetén is látszik, hogy nem egy pontnyi fény, hanem egy icipici korong alakzat"
Hát azért ahhoz elég jó szem (vagy erős fantázia) kell, hogy kivedd a Mars korong alakját, mivel jelenleg a látaszólagos átmérője 6,9", ami az emberi szem normál felbontóképességének (1' = 60") nagyjából a kilencede.
Az viszont valóban igaz, hogy vörös a színe, ez elég jellegzetes, de azért vannak vöröses színű csillagok is például az Antares (bár tény, hogy az hajnal három körül már lenyugszik, így nem lehet vele összekeverni most a Marsot).
21/ sadam87
Oké oké. A fénye nyugodt és nem vibrál mint a csillagoké plusz a színe jól láthatóan vörös. Okés!
#16 "Azt nem tudtam, hogy böngészőből is lehet, köszönöm."
Öö, direkt linkeltem, #5 voltam. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!