🌗Azt mondták, hogy szabad szemmel látható lesz a bolygó együttállás, mégsem látok semmit napok óta, miért?
Rövid infó :)
- június 17-től 28-ig
- az égbolt keleti és déli részén
- éjfél körül még csak a Szaturnusz jelenik meg
- hajnali 4-kor csatlakozik a Merkúr
- utána Uránusz, Neptunusz (ezeket azonban már nem láthatjuk távcső nélkül - egy sima távcső elég hozzá)
- legjobb talán 3 és 4 között nézni, mert akkorra már fent vannak
Valahogy így lesz látható, de a körök csak iránymutatók, hogy a közepében van az adott bolygó
Köszönöm, igen így néztem eddig, hogy 3:30-4:20 között kimentem.
Tulajdonképpen már az egész égboltot végignéztem, de semmi.
Na de majd ma is megpróbálom.
Köszönöm a segítséget.
Ezt sok éve készítettem. Látható rajta a Mars, Vénusz, Jupiter (és persze a Hold) Felismered őket?Tudni kell, mi hogy néz ki és éppen hol található.
7/
+Szaturnusz
+Hold (mondjuk nyilván)
"már az egész égboltot végignéztem"
:) itt egy égtájas kép is a National Geographic oldalán. Kelet és dél között nézd. Máshol teljesen fölösleges. :) De jópofa volt. :)
Tájold be az égtájakat. Ha nincs más a lakcímedre keress rá google mapon és a térképen ugye észak van felül, amihez képest nézd meg mondjuk az utcátok szögét és megvannak az égtájak. De van rá app is, az egyszerűbb.
E - east - kelet
S - south - dél
App ajánló például, de vannak még. Ez beáll égtájak szerint még net nélkül is, van napkeltéje, stb. Mutatja még a napkelte irányát és a Nap jelenlegi állását is. Jó kis app.
Sundroid: Sunrise and Sunset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!