Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Aki nehezen boldogul a raven...

Aki nehezen boldogul a raven matrixokkal, az ne menjen az egyetemre természettudományt tanulni?

Figyelt kérdés

A raven mátrixokkal mérik az intelligenciát (ilyenek vannak a MENSA probateszten is), tehát, hogy ki mennyire intelligens, azt ezek határozzák meg. Ebből fakadóan ez a fokmérő?

Kicsit igazságtalannak tartom, hogy ez alapján bélyegeznek valakit butának, átlagosnak vagy okosnak. Na, de ez így lett eldöntve.

2022. jún. 19. 02:33
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem értek annyira a témához, de úgy tudom, hogy bizonyos dolgokra születni kell. Kíváncsiságból tegnap hajnalban megcsináltam a norvég mensa online IQ tesztjét, de akkor a 100 pontot sem értem el.

Ma kipihenten ismét nekiálltam, és ugyanannyi pontot kaptam, mint gyerekkoromban, 105-öt:

[link]

Persze a legjobb talán az lenne, ha elmennék a nagy IQ tesztre, ott pontos eredményt tudnék kapni.

De tegyük fel, hogy ez a 105 pont a valóság. A fizikát szeretem, és a gimnáziumi fizikával még elboldogulok, de kétlem, hogy az egyetemen megállnám a helyem. A földtudományokban vagy a biológiában - nagy szorgalommal - talán már helyt tudnék viszont állni.

De talán a legjobb az lenne, ha legalább egy fél évet járnék mondjuk biológiára egyetemre, ott kiderülne, mire vagyok képes. Ha már a BSc fokozatot megszerzem, boldog leszek.

2022. jún. 19. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
59%

Nekem kiakadt a mutató a mensa próbatesztnél, olyan okos vagyok:

[link]

2022. jún. 20. 13:49
 13/14 A kérdező kommentje:

Gratulálok. Nekem azon a teszten 111 volt a legjobb eredmény.

2022. jún. 20. 17:15
 14/14 anonim ***** válasza:

A norvégon csak 125-re sikerült teljesítenem.

[link]

2022. jún. 20. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!