India tekinthető külön kontinensnek?
Ez nem a szűkebb értelemben vett India állam. India, mint kontinens felölel(het)i Indiát, Bangladest, Pakisztánt, Nepált, Bhutánt, Burmát, Thaiföldet, Laoszt, Vietnámot, Kambodzsát, Malajziát, Indonéziát, Szingapúrt és Bruneit.
Ezek a területek földrajzilag és éghajlatát tekintve is igen élesen elkülönülnek az ázsiai kontinens többi részétől.
Külön kőzetlemeznek.
Ha az éghajlat különbözősége választaná el a földrészeket, akkor Európa is több kontinens lenne.
A földrajz egy társadalomtudomány, ebből kifolyólag az a földrész, amit annak neveztek el. Indiát nem nevezték el annak, de Európát igen.
Volt már itt ilyen besorolási kérdés és van ami olyan köztes jellegű és vitatható jellegű. Mindenesetre az elég nyilvánvaló, hogy emberekkel, a társadalommal foglalkozik-e egy tudomány vagy a természettel. Persze ha gondolod majd írod ezzel kapcsolatban amit hasznosnak látsz. Itt vannak a földrajz és a társtudományainak besorolásai példa jelleggel. Amúgy tényleg írjad, ha valami kimarad és fontos, ez viszi előre a dolgokat. Jöhet bármi.
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar / Képzéseink
"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara az ország legnagyobb olyan intézménye, ahol a természettudományok mindegyike a legmagasabb szinten van képviselve."
"Az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézet a Kar legnagyobb és legsokoldalúbb intézete, ahol az oktatás és kutatás tárgya az emberiség otthona, a Föld, valamint annak szűkebb és tágabb kozmikus környezete."
Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar / Alapképzéseink
- Földrajz
- Földtudomány
- ...
felvi.hu / Természettudomány (Alapképzések)
- földrajz szak
- földtudományi szak
- ...
felvi.hu / Természettudomány (Mesterképzések)
- földtudomány szak
- geofizikus szak
- geográfus szak
- geoinformatika szak
- geológus szak
- hidrobiológus szak
- környezettudomány szak
- meteorológus szak
- térképész szak
- ...
[link] /M
eduline.hu / Ilyenek a 2018-as ponthatárok a természettudományi szakokon
- földrajz
- földtudományi
- környezettan
- ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!