Az Afrikából kivándorlóknak milyen gyorsan változott meg a külsejük?
Ha az első csoport aki elhagyta Afrikát az ausztrál őslakosok elődei lehettek kb 50 ezer éve akkor miért nem hasonlítanak a negroid rasszra az Aboriginek?
India érintésével jutottak el Ausztráliba,de ma Indiában sem találunk olyanokat akik külsőre afrikaiak lennének.
Míg..
Miért van az,hogy csak az Andamán-szigeteken élnek ma olyan emberek akik afrikai külsővel rendelkeznek?
A Pápua Új-guineán élő melnézek már kissé másmilyenek.
Mert ugye a Távol-keletiek egy másik kivándorlási hullám leszármazottai.
A legtöbb kérdésedre nem tudok válaszolni, de:
Ausztráliába az Indiai-óceán partvidékét követve jutottak el az emberek. Az út sok részén maradtak ott közülük, és később persze átkereszteződtek más ottani népekkel, így finomodott a negroid kinézetük. (Az Andamán-szigeteken élők maguk voltak, nem élt a közelükben más nagyobb népcsoport, így eléggé tiszta negroidok maradtak.)
Indiában is vannak negroid jellegű emberek, pl. a veddák:
Természetesen, az ő génjeik is eléggé "felhígultak" már.
De némelyikük még nagyon negroid. És ez olyan erős hatás, hogy a magyarországi cigányok között a mai napig is előfordulnak annyira negroidok (fekete bőr, göndör haj, széles, lapos orr), hogy simán elvegyülhetnének Afrikában.
A veddák nem Indiában, hanem Sri Lankán élnek.
Amúgy egyszer én is láttam egy afrikai kinézetű cigány lányt. De ilyen 100 ezerből csak egy van. Szőke, fehérbőrű romát sokkal többet láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!