Mitől változott meg ennyire az időjárás? (leírásban a cikk)
Az időjárás, a bolygó mindig változik, hol régen füves puszta volt ma már szikár sivatag. Még ha egy emberi élet léptékében ez elképzelhetetlennek tűnik.
Az már más kérdés, hogy ehhez mennyire járul hozzá az emberiség. Én úgy tudom a pacifikus óceán feletti repülő járatok már több, és erősebb turbulenciát szenvednek el, mint 30-40 évvel ezelőtt.
Első:
"pacifikus óceán"?
Ne már.
Egy angol szót ragoztál magyarul ráadásul rosszul "latinosan" us-al egy magyar mondatban...
Máskor inkább vagy írd ki hogy Csendes Óceán, vagy azt hogy Pacific Ocean.
Én szinte soha nem akadok fenn ilyesmin, de ez már az én szemem is nagyon szúrta.
Ez van siettem, nem jutott jobb eszembe, ezért esett ki egy néhány szó a mondatomból aminek ott kéne lennie de a célnak megfelelt mivel mindenki rá tudott asszociáni.
Legalább Kazincy örülne, hogy fejlődik, nem pedig kihal a magyar nyelv. Egyébként az atlanti óceánra gondoltam.
Ui.: azért az angol nyelvből átemelt, magyarosított szavak közül is van egy két gyöngyszem, de most ne ezzel foglalkozzunk ebben a topicban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!