Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért taszító a csúnya ember,...

Miért taszító a csúnya ember, ez valami védekező mechanizmus?

Figyelt kérdés
Csúnya embereken az olyan torz embereket értem, mint Quasimodo. Nem bantom őket, sőt sajnálom, de ennek ellenére nem szívesen lennék a közelükbe, még férfiként sem.
2022. máj. 31. 12:09
 1/9 anonim válasza:
94%

Szerintem azért, mert az átlagtól eltér. Az átlagosra átlagosan reagál az ember, az lesz a "normális". Ami már "más", eltér a "normál"-tól, arra már szélsőségesen reagálunk. Van aki bámulja, van aki rá se mer nézni.

Én is ódzkodok tőle, én a rá se bírok nézni kategória vagyok, de ha sokat lennék átlagtól eltérő emberek közt, egy idő után az is normálissá, átlagossá válna.

2022. máj. 31. 12:31
 2/9 Kólauborkával ***** válasza:
93%
Szerintem is, ha elmennél egy ilyen otthonba ápolónak 2 hónap és nem tartanád őket ennyire taszítónak, úgy tudom kb. 2 hónap mire úgy bármire átáll az agyad ( új otthon, új életvitel, új barátok stb…)
2022. máj. 31. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Pedig valóban evolúciós alapja van.

A szép külsejű ember általában egészséges, míg a csúnya valamilyen problémával küzd, tehát rosszak a génjei vagy beteg.

2022. máj. 31. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3-ashoz kiegészítésként. Azért szépek, mert kellően szimmetrikusak, ha ez megborul egy szint felett, akkor az gond, ugyanakkor az is furának hat érdekes módon, ha teljesen szimmetrikus..

Ugyanakkor nemcsak fejlődéskor lehet gond, de a fertőző betegségek is csúnyává tehetnek valakit, még ha csak átmenetileg is, így érthető, ha nem akarunk közelükben lenni.

2022. máj. 31. 15:09
 5/9 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Az is benne lehet, hogy ha valaki a te szavaiddal élve torz, vagy féllábú, kerekesszékes stb. (hangsúlyozom, hogy ezeket nem tartom visszataszítónak), az emberek jó része- aki csak ritkán találkozik ilyesmivel- egyszerűen nem tudja, hogyan viselkedjen velük, és inkább elzárkózik tőlük.
2022. máj. 31. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez van benne szerintem is, amit 5 Levin ír, de a "taszító" érzésben van egy olyan faktor, hogy az ember fél, hogy ő is olyan lehet.
2022. máj. 31. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyönyörű emberek is eltérnek az átlagtól, mégis imádja őket a nép
2022. máj. 31. 18:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
De ők szimmetrikusak.
2022. máj. 31. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember nem tudja, mire számítson, milyen egyéb defektussal (mentális, viselkedési problémával) jár együtt a dolog, és biztonságosabbnak látja nem kipróbálni.
2022. máj. 31. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!