Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha végtelen sok az összes...

Ha végtelen sok az összes eset száma, akkor mekkora valószínűséggel következik be egy esemény?

Figyelt kérdés

Gondoljunk egy természetes számra. Tegyük fel, hogy egy számítógép véletlenszám generátora végtelen sok természetes szám közül képes válogatni, azok közül kisorsol egyet.

Mekkora az esélye annak, hogy az általunk gondolt szám megegyezik a számítógép által létrehozott számmal?

A kedvező esetek száma 1, az összes eset száma viszont végtelen.

Amennyire én tudom, az 1/végtelen nem értelmezhető.

Miért nem számszerűsíthető egy olyan valószínűség, aminek az esélye több mint 0? (Hiszen ha végtelen sok időn keresztül sorsolnánk a számokat, előbb-utóbb bekövetkezhet egy olyan eset, amikor megegyeznek a számok.)

#megszámlálhatatlanság
2022. máj. 28. 23:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
3%

Most ez nekem szólt?

Ez is egy olyan kérdés, aminek csak azért van értelme, mert szar a matematika.

2022. máj. 29. 14:35
 22/25 anonim ***** válasza:
94%

Aha, értem...

Csak tudod, ennek a szar matematikának köszönhetően létezik például a számítógép.

Még szerencse, hogy csak egy inkompetens barom vagy, és a véleményed nem számít, a matematika pedig köszöni szépen, jól van.

2022. máj. 29. 15:33
 23/25 anonim ***** válasza:
Egy dolognak van 100% biztosan bekövetkezö valószínüsége végtelen esetszámnál is, a tehénfos mindíg lapjára esik.
2022. máj. 30. 08:13
 24/25 Kólauborkával ***** válasza:
95%

#21-es nem így van, a matematikát nagyon régóta építik, volt benne nem túl régen egy alap megújítás (frissítés). Gondok mindig voltak benne és lesznek is, kapásból (Gödel?) bebizonyította nekünk, hogy mindig lesznek olyan àllítàsok, amit se bizonyítani, se càfolni nem tudunk.

Viszont az àltalad felvetett problèma nem ilyen eredetü. Ahogy elöttem elmondtàk a valószínüsègszàmítàst többnyiea korlàtos halmazokra èrtelmezik, föleg a bevezetèsèt. Èn nem a matek ezen szèp oldalàval foglalkozom, de biztos vagyok benne, hogy vègtelen halmazokon a valszàm. biztos nem olyan egyszerü, hogy aki az àlt. iskolàs matekkal szenvedett az könnyen megèrtse, innentöl kezdve meg mondhayod, hogy szar, hibàs nem jó. Valószínüleg csak nincs meg az elöismered ami ennek megertèsèhez szüksèges. Amennyiben jobb matematikàd van, akkor nosza neki èpítsd fel ès publikàld, gondolom ettöl nem kell fèlni. A matek nem rossz, hidd el, neked kell tudnod az eredmènyt helyesen èrtelmezni…

2022. máj. 30. 09:58
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. jún. 1. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!