Feltételezhető -e, hogy a kvantumállapotban lévő részecske mozgást végez, de számára a valószínűségfüggvény összeomlása pillanatáig nem létezik idő? (Ergó sebessége végtelen, tehát egyidejűleg a tér összes pontján jelen van)
Sajnos nem értem a kérdésedet...
Például mindjárt az elején azt írod, hogy
"a kvantumállapotban lévő részecske"....
Minden részecske, mindig kvantumállapotban van, mely állapot legáltalánosabb leírása a rendszert jellemző sűrűségoperátor megadásával lehetséges.
Mondom, még egyszer: minden rendszer, mindig valamilyen kvantumállapotban van. Nincs olyan, hogy egy rendszer nincs kvantumállapotban.
Gondolj csak bele, hogy, ha egy rendszernél létezne olyasmi, hogy nincs kvantumállapotban (bármit is jelentsen ez), abból az következne, hogy az adott rendszer kvantumállapotát időfejleszteni sem lehetne, márpedig az (időfüggő) Schrödinger - egyenlet is épp ezt teszi.
#1 vagyok.
Szigorú értelemben véve persze explicite te sem állítottad, hogy előfordul olyan, hogy egy részecske nincs kvantumállapotban, de, mintha ilyesféle gondolatot éreznék ki abból, amit írtál.
"nem létezik idő? (Ergó sebessége végtelen"
Valahogy nekem ez nem kapcsolódik össze.
Ha nem létezik idő, akkor a sebesség bármennyi lehet, nulla is. Nem?
#1 vagyok
Kedves S. Nikolas Nick, aki képes nekem privátban azt írni, hogy
"Ha nem érted akkor miért szólsz hozzá???"...
Válaszolok rá nyilvánosan is, csak, hogy elébe menjek a hozzád hasonlóan okos lények további privát leveleinek.
Tehát:
Esetleg azért válaszolok, hogy a tisztázás után tudjak rá korrekt választ adni?
Ha ezt sem fogod fel, akkor minek írogatsz nekem? Ja, pont azért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!