Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Föld mágnesessége megváltozhat?

A Föld mágnesessége megváltozhat?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, laikus vagyok, úgyhogy légyszives ne minősítsen a kérdéseim miatt senki sem, aki nálam jobban ért ezekhez a dolgokhoz. Köszönöm! Szóval: a Föld mágnesessége megváltozhat? Ha igen, akkor minek a hatására, és ez az emberi és élő szervezetekre hatással volna-e, és ha igen, akkor ez miben/mikben nyilvánulna meg?
2022. máj. 5. 13:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ezt a cikket találtam:

[link]

2022. máj. 5. 13:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt a cikket inkább az ezotéria rovatba kellene bedobni. Amúgy persze van valamilyen hatásuk, de olyan gyenge tereknek nincs számottevő hatása, mint a bolygó mágneses tere.

És hogy mi közötti összefüggés: Az állatok tájékozódása (speckó érzékszervek) és az emberi test között.

2022. máj. 5. 14:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Az összefüggés? Én meg azt nem értettem a hangfal hogy jött a kérdésemhez? 😆🤔
2022. máj. 5. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy az ezerszer erősebb mágnes, mint a Föld.
2022. máj. 5. 14:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Az ember érzékszerve nincs ráálva a mágneses tér érzékelésére.

Vannak fönt a Youtube-n videók az MR vizsgálatról, bemutatják a gépet, ami lényegében hatalmas mágneses teret generál, oda mágnesezhető fémmel be sem szabad lépni, de az ember nem érzékeli, hogy ott milyen erős a mágneses tér, sem szédülést, sem fejfájást nem okoz, de a mágnesezhető fémekre erősen hat.

Vannak élőlények, amelyek tájékozódása a Föld mágneses mezőjéhez igazodik azoknál komoly probléma lehet a pólusváltás.

Sőt az embereknek is, de nem közvetlenül, viszont a műszereket megzavarhatja, pl a repülőgépek tájékozódása is problémás lehet, ha nem stabil a mágneses tér.

2022. máj. 5. 19:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Csak egy kis érdekesség: nemrég olvastam, hogy valahol az embereknek az orra körül van egy nagyon pici rész (nem emlékszem a pontos kifejezésre), ami magnetizálható. Ez arra utalhat, hogy valamikor az idők hajnalán nagyon távoli őseink is képesek lehettek ez alapján tudni, hogy merre az arra.
2022. máj. 5. 19:34
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. máj. 5. 19:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!