Aki szokott angol nyelvű tudományos munkákat olvasni, tudna segíteni ennek a rövid szövegrészletnek az értelmezésében?
"The outer structure of first nests took an average of 22 7 +
1 17 SE days (n = 30 nests found at the very start of
building) to complete, followed by 15-6 +- 1-25 SE days
(n = 25 nests) of feathering by both birds. However,
second nests are built much quicker (112 +- 1.88 days,
n = 11) than first nests (38"3 + 1.55 days, second nests are built much quicker (112 ? 1.88 days, n = 11) than first nests (38"3 + 1.55 days, n = 26; Mann-
Whitney U-test, z = 4"87, P < 0-001)."
Nem a szavakat nem értem, tudom, miről szól a cikk, meg tanultam statisztikát, szóval értem, hogy mi a normáleloszlás meg az SE, csak azt nem tudom, hogy mit jelent az, amikor két szám van egymás mellett és egy pont van közöttük, mint egy szorzatjel (1 17 SE days - itt az 1 és a 17 között egy lebegő pont van, csak nem tudom bemásolni), illetve még ha valaki elmagyarázná, hogy a Whitney U-test-nél mit jelent a z és a P értéke (ezekről is vannak fogalmaim, de már nem emlékszem pontosan, csak egy félév statisztikát hallgattam, és az igencsak gyorstalpaló volt).
mindenhol középső pont van, elég kretén. Szerintem elég sok helyen tizedesvesszőt/-pontot jelöl, azt nem tudom, hogy az idézett szövegben értelmesek-e a számok úgy.
Egyetértek dq-val, az a középpontozás valószínűleg tizedespontot / -vesszőt akar jelenteni, csak valamiért így sikerült.
"mit jelent a z és a P érték"
A z érték a statisztikai próba értéke az adott minta.
A p-érték annak a valószínűsége, hogy a minta (a megyigyelt adatok) alapján a nullhipotézis igaz. Jelen esetben annak a valószínűsége hogy mindkét minta ugyanabból (vagy ugyanolyan eloszlású) mintából származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!