Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Aki szokott angol nyelvű...

Aki szokott angol nyelvű tudományos munkákat olvasni, tudna segíteni ennek a rövid szövegrészletnek az értelmezésében?

Figyelt kérdés

"The outer structure of first nests took an average of 22 7 +

1 17 SE days (n = 30 nests found at the very start of

building) to complete, followed by 15-6 +- 1-25 SE days

(n = 25 nests) of feathering by both birds. However,

second nests are built much quicker (112 +- 1.88 days,

n = 11) than first nests (38"3 + 1.55 days, second nests are built much quicker (112 ? 1.88 days, n = 11) than first nests (38"3 + 1.55 days, n = 26; Mann-

Whitney U-test, z = 4"87, P < 0-001)."

Nem a szavakat nem értem, tudom, miről szól a cikk, meg tanultam statisztikát, szóval értem, hogy mi a normáleloszlás meg az SE, csak azt nem tudom, hogy mit jelent az, amikor két szám van egymás mellett és egy pont van közöttük, mint egy szorzatjel (1 17 SE days - itt az 1 és a 17 között egy lebegő pont van, csak nem tudom bemásolni), illetve még ha valaki elmagyarázná, hogy a Whitney U-test-nél mit jelent a z és a P értéke (ezekről is vannak fogalmaim, de már nem emlékszem pontosan, csak egy félév statisztikát hallgattam, és az igencsak gyorstalpaló volt).

2022. ápr. 1. 08:35
 1/2 dq ***** válasza:

[link]

mindenhol középső pont van, elég kretén. Szerintem elég sok helyen tizedesvesszőt/-pontot jelöl, azt nem tudom, hogy az idézett szövegben értelmesek-e a számok úgy.

2022. ápr. 1. 09:58
 2/2 sadam87 ***** válasza:

Egyetértek dq-val, az a középpontozás valószínűleg tizedespontot / -vesszőt akar jelenteni, csak valamiért így sikerült.

"mit jelent a z és a P érték"

A z érték a statisztikai próba értéke az adott minta.

[link]

A p-érték annak a valószínűsége, hogy a minta (a megyigyelt adatok) alapján a nullhipotézis igaz. Jelen esetben annak a valószínűsége hogy mindkét minta ugyanabból (vagy ugyanolyan eloszlású) mintából származik.

[link]

2022. ápr. 2. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!