Esőerdők nélkül világszinten felgyorsulna a globális felmelegedés?
Figyelt kérdés
2022. márc. 21. 18:42
11/15 NTBS válasza:
Igen és sok más folyamat is beindulna.
12/15 sadam87 válasza:
"A fotoszintézis sötét fázisa o2-t használ, és co2-t termel. "
Ez nem nagyon igaz. A fotoszintézis sötét szakasza során CO2 kötődik meg. (Az oxigén a fényszakasz során képződik.)
Amire te gondolsz, az valószínűleg az, hogy éjszaka (sötétben) a növények is CO2-t termelnek és O2-t bocsájtanak ki. Csak ezt nem a fotoszintézis során teszik (annak egyik szakasza sem megy végben sötétben), hanem úgyanúgy biológiai oxidáció során, mint mi.
13/15 anonim válasza:
Sjujj! Köszönöm a helyre igazítást, tényleg hülyeséget írtam. Full összekevertem, rég volt már...
14/15 anonim válasza:
1-es
Nem olvastál figyelmesen., bocs. A kérdező ESŐerdőkről, s nem őserdőkről kért információt. Te végig őserdőkről beszéltél, holott a kettő nem uaz. Nagyon nem uaz.
15/15 anonim válasza:
Ugy tudom, hogy az esőerdők által termelt oxigén mellett komoly mennyiségű széndioxidot termelnek a fák alatt összegyűlt levelek rothadása. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!