Március közepén minuszok vannak reggel. Hol van a globális felmelegedés?
Még most is kabátban, sálban, sapkában kell lenni egész nap. Reggel minuszok. Márciusban is ilyen hideg van, hol van itt ilyenkor a globális felmelegedés?
Mit számoltak el megint? A globális az mindenre kiterjedőt jelent VAGYIS MINDENHOL felemelegedésnek kellene lennie. És a tudomány most is csak hallgat. Nem mondanak semmit, hogy nem jók voltak a képleteik
Minden hónapban elő kell kerülnie egy futóbolondnak...
Számtalanszor leírtuk, hogy a globális felmelegedés az ÁTLAGHŐMÉRSÉKLETRE vonatkozik. Ebből nem az következik, hogy mindenhol melegebbnek kell lennie, hanem előfordulhat, hogy valahol hidegebb van, valahol sokkal melegebb, így az átlag magasabb lesz.
Egyébként a hőmérsékletet a mindenféle frontok befolyásolják adott területen. Ha ez nem lenne, akkor kb. úgy lenne, ahogy írod.
A globális felmelegedés a világ átlaghőmérsékletének trendszerű növekedése.
globális ≠ lokális (pl. magyarországi)
trendszerű (sokéves változás) ≠ pillanatnyi helyzet (tegnap, ma, holnap)
klíma ≠ időjárás
Ne keverjük össze ezt: [link]
Ezzel – ami egyben válasz a „hol van a globális felmelegedés” kérdésére : [link]
És ezzel: https://www.youtube.com/watch?v=3sqdyEpklFU
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy „Há' de hol csökken a magyar népesség, mikor tavaly két ismerősöm is szült. Há' többen lettünk, nem?”
Akár azt is mondhatjuk, hogy a globális felmelegedés miatt vannak szokatlan mínuszok márciusban.
Mert a globális felmelegedés azt jelenti, hogy a légkörben nagyobb mennyiségű hőenergia halmozódik fel, mint korábban. Márpedig a légköri mozgások energiaforrása a napból származó hőenergia. Emiatt gyakoribbak a nagy viharok és az erős szelek. És a szokatlan márciusi hideg oka egy erős északi légáramlat.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Nincs sok értelme magunkat ismételni, a linkelt kérdésben szerintem bőven ki lett fejtve a téma.
Én felírtam, tavaly minden március reggel fél fokkal hidegebb volt mint idén :D
Viccet félre téve, én inkább azon csodálkoznék a helyedben, hogy 10 évvel ezelött áprilisban is voltak mínuszok reggel, és én is szerepeltem 20 éve olyan kültéri március 15-ei iskolaünnepségen, ahol kb ellepett minket a végére a hó, és vagy egy hétig meg is maradt.
Minek is válaszolok!?!?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!