Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Március közepén minuszok...

Március közepén minuszok vannak reggel. Hol van a globális felmelegedés?

Figyelt kérdés

Még most is kabátban, sálban, sapkában kell lenni egész nap. Reggel minuszok. Márciusban is ilyen hideg van, hol van itt ilyenkor a globális felmelegedés?

Mit számoltak el megint? A globális az mindenre kiterjedőt jelent VAGYIS MINDENHOL felemelegedésnek kellene lennie. És a tudomány most is csak hallgat. Nem mondanak semmit, hogy nem jók voltak a képleteik

2022. márc. 7. 11:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
99%

Minden hónapban elő kell kerülnie egy futóbolondnak...

Számtalanszor leírtuk, hogy a globális felmelegedés az ÁTLAGHŐMÉRSÉKLETRE vonatkozik. Ebből nem az következik, hogy mindenhol melegebbnek kell lennie, hanem előfordulhat, hogy valahol hidegebb van, valahol sokkal melegebb, így az átlag magasabb lesz.

Egyébként a hőmérsékletet a mindenféle frontok befolyásolják adott területen. Ha ez nem lenne, akkor kb. úgy lenne, ahogy írod.

2022. márc. 7. 11:28
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Ha már mindenféleképpen személyes élményekből szeretnél tudományos következtetést levonni, akkor - bár nem tudom hany éves vagy - a 90-es evek végen még voltak 20 centis havazasok, amik hetekig megvoltak, ezen a télen ketszer volt hóeses és még abban az órában elolvadt...
2022. márc. 7. 11:33
 3/13 2*Sü ***** válasza:
99%

A globális felmelegedés a világ átlaghőmérsékletének trendszerű növekedése.

globális ≠ lokális (pl. magyarországi)

trendszerű (sokéves változás) ≠ pillanatnyi helyzet (tegnap, ma, holnap)

klíma ≠ időjárás

Ne keverjük össze ezt: [link]

Ezzel – ami egyben válasz a „hol van a globális felmelegedés” kérdésére : [link]

És ezzel: https://www.youtube.com/watch?v=3sqdyEpklFU

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy „Há' de hol csökken a magyar népesség, mikor tavaly két ismerősöm is szült. Há' többen lettünk, nem?”

2022. márc. 7. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Alapvetően a globális felmelegedés mint kifejezés nem korrekt, helytelenül terjedt el. A klímaváltozás szó jobban kifejezi azt, ami történik. Bár azért március elején régen is simán voltak még mínuszok, főleg reggel.
2022. márc. 7. 12:53
 5/13 krwkco ***** válasza:
95%

Akár azt is mondhatjuk, hogy a globális felmelegedés miatt vannak szokatlan mínuszok márciusban.

Mert a globális felmelegedés azt jelenti, hogy a légkörben nagyobb mennyiségű hőenergia halmozódik fel, mint korábban. Márpedig a légköri mozgások energiaforrása a napból származó hőenergia. Emiatt gyakoribbak a nagy viharok és az erős szelek. És a szokatlan márciusi hideg oka egy erős északi légáramlat.

2022. márc. 7. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
96%

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Nincs sok értelme magunkat ismételni, a linkelt kérdésben szerintem bőven ki lett fejtve a téma.

2022. márc. 7. 14:05
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

Én felírtam, tavaly minden március reggel fél fokkal hidegebb volt mint idén :D

Viccet félre téve, én inkább azon csodálkoznék a helyedben, hogy 10 évvel ezelött áprilisban is voltak mínuszok reggel, és én is szerepeltem 20 éve olyan kültéri március 15-ei iskolaünnepségen, ahol kb ellepett minket a végére a hó, és vagy egy hétig meg is maradt.

Minek is válaszolok!?!?????

2022. márc. 7. 14:32
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
És mellesleg, ennek hatására egy picit megváltozott pl. a Golf-áramlat amelyik az európai időjárás egyik stabilizálója, és instabbilabb lett az időjárásunk.
2022. márc. 7. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:
17%
Ha télen nincs hó,akkor az globális felmelegedésnek számít.
2022. márc. 7. 18:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Március közepén minuszok vannak reggel. Hol van a globális felmelegedés?
2022. márc. 11. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!