Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják, hogy nehéz...

Miért mondják, hogy nehéz megtanulni a szerves vegyületeket?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem emelt kémiából és kb 1 hét volt mire megtanultam fejből az összeset.

Miért panaszkodnak, hogy nehéz megjegyezni?

Van kb. 100 vegyület, de ezt 1 hét alatt simán be lehet nyalni.

2022. márc. 3. 23:14
1 2 3
 11/24 Mojjo ***** válasza:
100%

Egyébként...

Én: "A valóságban kb 20 millió szerves vegyület létezik, és bár nem mindet kell tudni"

Te: "Egy vegyésznek sem kell tudni fejből 20 millió szerves vegyületet, ne vicceljünk már"

Nem tudom, érzed-e a zavart az erőben :)

2022. márc. 4. 01:37
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
A biokémia is kémia. Mi ott tanultuk és ott is vannak vegyületek:)
2022. márc. 4. 01:38
 13/24 A kérdező kommentje:

11: bocs, nem olvastam rendesen végig, hogy mit írtál.

12: de nem biokémiai folyamatokról beszélek, szimplán vegyületekről. A gimis kémia nem részletezi a citromsavciklust, azt az emelt bioszon tanuljuk.

2022. márc. 4. 01:53
 14/24 Deff ***** válasza:
100%
Hát ez tény a gimis szint az kb. egy hét. Örülj hogy könnyen ment. Aki nehezebben kapja el a logikáját annak nehezebb.
2022. márc. 4. 02:04
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Jo, hat a szerves kemia sem csak annyi, hogy megtanulunk felismerni meg esetleg lerajzolni x szamu vegyuletet. Ha a szervetlen a reakcioi miatt nehez, akkor konnyu ramondani a szervesre, hogy konnyu, ha abban meg nem foglalkozunk a reakciokkal. Urhajot se nehez vezetni, ha nem foglalkozunk a sok gombbal meg karral, ami a pilotafulkeben van.

Egyebkent ezeknek az altalanosabb szerves vegyuleteknek a felismerese a szerves kemia talan legkonnyebb resze.

Meg a kerdesben meg 100 vegyuletrol irtal, ez is csak pirinyo resze az osszes szerves vegyuletnek, es altalanossagban veve a szerves kemianak. Nem ezen konnyen megjegyezheto vegyuletek miatt lesz nehez a szerves kemia.

2022. márc. 4. 02:06
 16/24 A kérdező kommentje:

15: Túlbonyolítod. Számomra a szervetlen azért nehezebb, mert unalmasabb. Ilyen egyszerű.

Nekünk emelt szinten 100-120 vegyületet kell tudni, de a tanár szerint 1 félév sem elég ahhoz, hogy mindet bemagoljuk, nekem viszont megvolt 1 hét alatt, ezért értem hogy mások miért hisztériáznak ennyire. Konkrétan azt hitték, hogy bekamuztam.

2022. márc. 4. 02:15
 17/24 A kérdező kommentje:
14: most megnyugtattál, mert aki tényleg ráül, az szerintem is bemagolja 1 hét alatt.
2022. márc. 4. 02:17
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy mit kell itt játszanotok az eszeteket... Nyilván nem az emelt kémia a non plus ultra, de ha a szerencsétlen kérdező még csak érettségi előtt áll, miért kell lefikázni, hogy még mennyi mindent nem tud? Most a cél az, hogy az érettségije jól sikerüljön, aztán majd úgyis fogja az egyetemen tanulni a többi dolgot.

Nem nagyon értek a kémiához, de annyi azért rémlik, hogy a szerves vegyületek viszonylag könnyen felfedezhető logika mentén épülnek fel. Ebben viszont egyetértek a többiekkel, hogy ugyan nem nagy dicsőség, de még sokan erre is képtelenek lennének, vagy nagyon sok időbe telne nekik. Valószínűleg a tanáraid is az utóbbi kategóriába esnek.

2022. márc. 4. 02:25
 19/24 Deff ***** válasza:
100%
A tanár nyilván az átlagról beszélt. Ha neked sokkal gyorsabban sikerült akkor gratula nincs min aggódni.
2022. márc. 4. 02:38
 20/24 A kérdező kommentje:
Pedig nem gondolom, hogy egy géniusz lennék, de akkor sem értem, hogy miért tartana egy félévig bemagolni azt a cirka 100 szerves vegyületet. Szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van. És megkockáztatom, hogy néhány tanár szándékosan ijesztgeti a diákokat azzal, hogy milyen nehéz. Legutóbb engem is elbizonytalanított a tanárom, mert egy hete még nem ismertem fel a formaldehid képletét.
2022. márc. 4. 02:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!