Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják, hogy nehéz...

Miért mondják, hogy nehéz megtanulni a szerves vegyületeket?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem emelt kémiából és kb 1 hét volt mire megtanultam fejből az összeset.

Miért panaszkodnak, hogy nehéz megjegyezni?

Van kb. 100 vegyület, de ezt 1 hét alatt simán be lehet nyalni.

2022. márc. 3. 23:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%
Kik mondják, hogy nehéz megtanulni a szerves vegyületeket?
2022. márc. 3. 23:42
 2/24 A kérdező kommentje:
Mindenki, akitől eddig hallottam, a tanárok is ijesztgettek vele.
2022. márc. 3. 23:48
 3/24 anonim ***** válasza:
85%
Akkor őket kérdezd meg, hogy miért gondolják annak.
2022. márc. 3. 23:54
 4/24 anonim ***** válasza:
60%
a szervetlen sokkal szarab
2022. márc. 4. 00:00
 5/24 Mojjo ***** válasza:
100%
Gimnázium, 100 vegyület... Persze, de a gimnáziumi szint az semmi. Nem ez a nehézség. A valóságban kb 20 millió szerves vegyület létezik, és bár nem mindet kell tudni és mindről mindent, de aki a gimi után is tanul szerves kemiát - pláne ha ezzel akar foglalkozni -, akkor egy kicsit nehezebb leszna dolog, mint gimiben.
2022. márc. 4. 00:22
 6/24 A kérdező kommentje:

Egy vegyésznek sem kell tudni fejből 20 millió szerves vegyületet, ne vicceljünk már. A megnevezésnek megvan a logikája. Én szimplán a memorizálásról beszélek most. Pl. a metánsav képletét és szerkezetét egyszerűen meg lehet állapítani az egy széntatom miatt, az etánsavat a két szénatom miatt és így tovább, de bemagolni sem olyan bonyolult. Elég csak ránézni, és tudom hogy pl. mi a vajsav szerkezete, nem kell számolgatnom, hogy a butánsav hány szénatomból áll. Ilyesmire gondoltam.

Az én tanáraim gyakorlatilag a szerves kémiával ijesztgetnek, és azt hiszik bekamuztam, hogy 1 hét alatt megtanultam 120 vegyületet fejből, de nem.

2022. márc. 4. 00:26
 7/24 A kérdező kommentje:
Szerintem is húzósabb a szervetlen a sok reakció miatt.
2022. márc. 4. 00:27
 8/24 Mojjo ***** válasza:
100%
@7: Tanultam pont elégféle kémiát (általános kémia, szerves kémia, biokémia, analitikai kémia, kolloidkémia, fizikai kémia, és tuti van, amit kihagytam) pont elég féléven át egyetemen. Hidd el, nagyooon nem a szervetlen a húzósabb. Gimis szinten lehet, de az a világon semmit nem jelent.
2022. márc. 4. 00:52
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Memoriterben nagy különbségek vannak: van aki könnyen tanul, van aki nehezen. Pl nézz utána a Szentgyörgyi-Krebs ciklusnak és látni fogod, hogy nem egyszerű ez a téma.
2022. márc. 4. 01:31
 10/24 A kérdező kommentje:
Az már biosz és a citromsav ciklus egy biokémiai folyamat, amit lépésről lépésre kell megérteni, de ezek csak vegyületek.
2022. márc. 4. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!