A Szíriusz bolygó melyik naprendszerhez és (nagyobb) galaxishoz tartozik?
A Szíriusz nem bolygó, hanem csillag. És relatív a szomszédban van, a Tejútrendszerben, azon belül is a mi naprendszerünkhöz közel, az egyik legközelebbi csillag.
#1 gondolom(remélem) azt akartad írni, hogy a mi galaxisunkban van, és nem azt, hogy a mi naprendszerünkben
Nagyon köszi!
És azt lehet tudni, hogy hány bolygó tartozik a Szíriusz naprendszerhez? (Úgy mint a mi naprendszerünkhöz kilenc.)
2es fogalmam sincs miért írtam naprendszert! Észre sem vettem, hogy beleírtam csak a te kommented után néztem rá hogy mi a ...? Nyilván nem figyeltem oda eléggé, a multitasking hibája!😂
Köszönöm és szép napot nektek!
"És azt lehet tudni, hogy hány bolygó tartozik a Szíriusz naprendszerhez? (Úgy mint a mi naprendszerünkhöz kilenc.)"
Ezt pontosan semelyik másik csillagról nem tudjuk megmondani, ugyanis jelen technológia mellett még a közeli csillagok esetén is csak akkor fedezünk fel egy-egy bolygót, ha szerencsés a körülmények összjátéka. A Szíriusz egyébként kettőscsillag, egy fényes és egy nagyon halvány csillag kering egymás körül olyan távolságban, mint a Naptól az Uránusz), ilyen rendszerekben valószínűleg ritkábbak a bolygók, illetve további észlelési nehézségek adódnak. A Szíriusz esetén jelenleg egyetlen bolygóról sem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!