Mi a neve a Szíriusz "A" csillag kisbolygóinak (többet is megfigyeltem) valamint, miért tűnik el néha teljesen a tiszta égboltról a csillag?
"Szíriusz "A" csillag kisbolygóinak (többet is megfigyeltem) "
Akkor publikálnod kellene a felfedezést.
"miért tűnik el néha teljesen a tiszta égboltról a csillag"
Valószínűleg mégsem teljesen tiszta az égbolt. Az éjszakai égen nehezen láthatók a felhőfoszlányok.
Hát nem tudom mit értesz kisbolygón, de egy kisbolygót ilyen távolságból a mai legjobb távcsövek sem képesek kimutatni. Szerintem összetévesztettél valami halvány csillagot, csillagokat körülötte és azt hitted kisbolygóknak. Jelenleg örülünk annak is, ha a legjobb távcsövek innen készítenek képet a Plútóról és azon is csak 4-5-6 pixeles a Plútó. Egy kisbolygó lényegesen kisebb a Plútónál, és ehhez jön az, hogy a Szírusz meg elképesztően messze is van, 8 fényévre, és ilyen távolságban egy kisbolygót még nem tudunk meglátni. Még az exobolygókat is közvetett módszerekkel látjuk.
Bár az is tény, hogy a mai nagyütemű exobolygó kutatás szerintem igényelné már egy erre is alkalmas távcső készítését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!