Hol vannak a tanulmányok a természetes immnunitásról?
Most estem át a koronavírus fertőzésen és tudni szeretném meddig lehetek védett, de amíg az oltás általi védettségről úgy 1,000 tanulmány van, a természetes immunitásról semmit nem találni.
Pedig ha belegondol az ember, nem is olyan nehéz azt kutatni, antitest szinteket kellene mérni hosszú távon például heti gyakorisággal. Ezt sima vérvétellel és laborvizsgálattal meg lehetne valósítani.
20
Az eddigi kampányban sajnos az ment, hogy a természetes immunitás szhart sem ér, a vakcina által kiváltott a döfi.
Érdekes, hogy több millió éves evolúció eredménye (az immunrendszered) szinte semmit sem ér holmi laboratóriumi kotyvalékkal szemben.
20
Erre a reakció kimaradt:
“A félelemben tartás, a sok negatív informásció ferdítés, vajon hány embernél indított el mentális gondokat, szorongát, kilátástalanságtól depressziót.“
Nagyon soknál. Én két fiatal és teljesen egészséges családtagom illetve közeli barátom vesztettem el emiatt. És ez a mentális állapot leépíti az egészséget, immunrendszert és jobban kitesz a megbetegedésnek.
Csak hát az ilyesmik kit érdekelnek. Az egészségügyi személyzettel is hogy bánnak, simán beáldozzák őket.
Nem is akarok jobban belemenni a témába, mert itt eddig sikerült kultúráltan az eszmecsere :)
Orvos nem vagyok, csak is saját tapasztalatom írtam le. Bízok abban, hogy pár hónap és kitisztul a kép mindannyiunk előtt, addig is merjen aki rászorul beszélni a negatív érzéseiről, ha nem családtaggal, baráttal, szakemberrel. Van fény az alagút végén, meg kell találni az utat. Hát ez elég hülyén hangzik :D, de én hiszek abban, hogy jóra fordulnak a dolgok. A negatív embereket meg kizárni! Kategórikusan. Élni, és élni hagyni. Jó egészséget mindenkinek!
Nem, nem ez ment. Senki nem mondta, hogy a természetes immunitás nem ér semmit. Két dolgot (volna) érdemes itt figyelembe venni:
1. A természetes immunitás kutatása nem olyan nagyon egyszerű. (Például a megfertőződés körülményei lényegesen kevésbé kontrolláltak, mint az oltásnál. MEg a vizsgált és a kontroll csoportot sem olyan egyszerű létrehozni, stb.)
2. A természetes immunitás mértéke nagyon változó (függ az egyéni eltérésektől, a fertőzés erősségétől, stb.)
Meg egyébként:
"Érdekes, hogy több millió éves evolúció eredménye (az immunrendszered) szinte semmit sem ér holmi laboratóriumi kotyvalékkal szemben."
Hadd áruljam el neked, hogy a vakcina ugyanúgy a több millió éves evolúció eredményét aktiválja, mint a koronavírus bejutása. (Mondjuk ha ezzel nem vagy tisztában, úgy különösen erős, hogy a tudósokat kritizálod...)
Abban egyetértünk, hogy az alaptalan félelemkeltés káros. Épp ezért nem értem, miért ijesztgetnek sokan megalapozatlanul a vakcinák káros hatásaival (vagy épp azzal, hogy hatástalanok). (Azt természetesen nem tagadom, hogy nagyon ritkán lehetnek az oltásoknak káros mellékhatásai. Csak épp sokkal ritkábban, mint amennyi előnyt nyújtanak a COVID elleni védettség miatt.)
24
1. A természetes immunitás kutatása nem olyan nagyon egyszerű. (Például a megfertőződés körülményei lényegesen kevésbé kontrolláltak, mint az oltásnál. MEg a vizsgált és a kontroll csoportot sem olyan egyszerű létrehozni, stb.)
Miért ne lehetne antitest számot nézni hosszabb időperiódus alatt diagnosztizált csoport esetén?
Ha elég nagy a minta az elég megbízható adatokkal szolgálna azt illetően, hogy az emberek mekkora hányadának mennyire tartós és erős immunitás alakul ki.
Az eddigi elenyésző számú kutatások is ezt tekintették. Érhető mód nincs annyi pénz a természetes immunitás kutatásban mint a vakcina kutatásban ugyanis nagyon eltérő pénzáramlásokat generál a két terület, az előbbi inkább közérdekű kutatás lenne, az utóbbi meg vállalati érdekű kutatás. Vállalati pénzekre meg közérdekű kutatásokhoz ne várjunk.
Ezért is nem értem miért nincsenek államilag finanszírozott kutatások. Az ember amennyi pénz elszór mindenféle bogyókra ahelyett kicsivel több adóval is hozzájárulhatna a büdzséhez ami által valóban közérdekű kutatások zajlanának.
Hadd idézzem csak a címet: "Korona-világjárvány: Bűnöző pszichológusok müve?"
Nem néztem meg a videót, de annak a pszichológusnak, aki tisztán lélektani eszközökkel el tudná érni, hogy emberek leképező eszközökkel igazolt tüdőkárosodások miatt megfulladjanak, Nobel-díjat kellene adni. Mert az ilyen erőteljes pszichológiai hatások forradalmasítanák a gyógyítást. Ha ez -a címe alapján- nem lenne 100%-ban hazugság.
24
“Abban egyetértünk, hogy az alaptalan félelemkeltés káros. Épp ezért nem értem, miért ijesztgetnek sokan megalapozatlanul a vakcinák káros hatásaival (vagy épp azzal, hogy hatástalanok). (Azt természetesen nem tagadom, hogy nagyon ritkán lehetnek az oltásoknak káros mellékhatásai. Csak épp sokkal ritkábban, mint amennyi előnyt nyújtanak a COVID elleni védettség miatt.)“
Aham, de azzal nem értesz egyet, hogy egy vírussal való folyamatos ijesztgetés és félelemkeltés is (nagyon) káros? Csak a vakcinákkal való félelemkeltés az? Mintegy azt szuggerálod, hogy a félelemnek több altípusa van, egyik jótékony a szervezetedre a másik meg káros.
Az emberek úgy általában jobban be vannak tojva a vírustól mint a vakcináktól, lásd átoltottság.
Ezért nem tudom melyik félelem nagyobb gond, a vírustól való vagy a vakcináktól való félelem.
27
Pld Placebo…. Az elméd és a tested szoros kapcsolatban van.
Az, hogy nem kutatják eléggé a területet (és inkább fizikai -fizikai kölcsönhatásokat kutatják) még nem jelenti, hogy nem bukkannánk válaszokra ezt a területet kutatva.
Széleskörűen kutatják a területet. Minden gyógyszerengedélyezésnél vannak akik placebot kapnak.
Arról nem is beszélve, hogy a placebohatás soha nem volt olyan mértékű, hogy tömegek haljanak bele. Olyan fejletlen területeken is, ahova alig érnek el a hírek.
Nálunk a 40.000 halottból hány volt szerinted, aki placebohatás miatt kapkodott a levegőért és halt meg? Ráadásul nagyon sok közűlük altatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!