Folyadék 35 °C-on forralása, majd lehűtés 5°C-ra milyen módszer?
Sajnos nem tudtam felvenni, csak nagyvonalakban emlékszek vissza.
A da vincin volt tegnap este, hogy az epret leszedték, majd összetrancsírozták homogénné. A cél az volt, hogy elpárologjon a víztartalma, minden más megmaradjon, azaz kiszárították úgy, hogy ne emelkedjen 40 fok fölé semmiképpen. Így alacsony légnyomáson, 35°C-on "forralták" el. Nyilván annyira szívták le a levegőt amíg a 35 fokos forráspontot el nem érték és így hidegen párologtatták el belőle. Ezután a maradékot lehűtötték 5°C-ra és szépen összeállt egy lappá.
Mi volt ez a módszer?










Hat ha a kulso nyomast elegge lecsokkented, akkor bizony forrni fog a viz 35 fokon.
Az eljarast egyebkent vakuumszaritasnak nevezik.
ez is olyasmi, de a tv-ben emlékszem a 35 fokra, külön kihangsúlyozták





A lent lathato fazisdiagram alapjan ugy kb. 5 kpa korul (ha jol ertelmezem, de ha nem, majd valaki kijavit :)).










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!