U. Xorter kérdése:
Ha van elektromágnesesség, akkor van pozitromágnesesség is?
Figyelt kérdés
2021. dec. 25. 15:37
11/16 anonim válasza:
Szerintem le a kalappal U.Xorter előtt, én tisztelem őt, a maga nemében nagy koponya lehet. Szóljatok majd, ha egyszer az emberiség feltalálja az univerzumkészítő gépet, én tényleg irtó kíváncsi lennék egy olyan univerzumra, amelyik U.Xorter szabályai szerint működik.
12/16 anonim válasza:
Értem én, hogy naponta kell kiírnod ide egy kérdést, de a legtöbb nagyon erőltetett. Például hogy sikerült összekeverned az elektront az elektromossággal, mint fogalommal? Javaslom a nyelv vagy helyesírás topikban kiírni, hogy miért hasonló a nevük.
(Ha van domborzat, akkor van völgyörzet is? - Ez kb. ilyen.)
13/16 A kérdező kommentje:
@Mojjo, oké, legyen igazad: az elektron és a pozitron által keltett tér ugyanolyan foton közvetítette "elektromágneses" tér. De akkor miért nem fotomágneses térnek hívjuk?
#11, köszönöm!
#12, ez a völgyörzetes kérdés nem is rossz!
2021. dec. 26. 12:52
14/16 Mojjo válasza:
@13: Ezzel a kérdéssel nem a természettudomány, hanem a nyelvészet foglalkozik.
15/16 A kérdező kommentje:
@Mojjo, nem, ez nem nyelvészet. Koncepcionális hiba, hogy úgy gondolták, hogy elektromágneses mezőt csak elektronárammal lehet gerjeszteni, vagy hogy ezen mezők közvetítő részecskéi az elektronok.
2021. dec. 28. 12:47
16/16 Mojjo válasza:
@15: Nem gondolták úgy. Mert a neve onnan ered, nem jelenti azt, hogy úgy gondolták, szavak keletkeznek mindenféle hülye eredettel, ami nem fejezi ki a lényegüket. Azért ennyit még talán te is érthetsz. A szavak eredetének, alakulásának folyamatával pedig a nyelvészet foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!