Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elhiszitek a villanykörte-össz...

Elhiszitek a villanykörte-összeesküvést?

Figyelt kérdés

Pl. itt:

[link]

- több mint 100 éve működő körte

- titkos megállapodások cégek között, hogy meddig működhet egy termék

Fogtam gyerekként még klasszikus izzót, olyyan forró mint a tűz. Nekem senki ne mondja h olyan hőhatást az üveg, vagy a benne lévő izzószál több évtizedig kibírja...

2021. dec. 13. 23:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan üzemelve lényegesen hosszabb ideig bírja, mint rendszeresen ki-be kapcsolva, ez tény.

Az is biztos, hogy pár évtizede egy hagyományos izzó általában tovább bírta, mint egy mai. Hogy ez a tervezett avulás része (ami egyébként létezik), vagy a gyors és hanyag, olcsó gyártásém azt nem tudom.

2021. dec. 13. 23:32
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóság, ne is legyen kétséged.
2021. dec. 14. 00:36
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig úgy tudtam, hogy ez tényleg így van mert anno ezt mondta a fizika tanárom. Plusz valami doku filmet is láttam régen. Csak sajnos nem nagyon emlékszem már mi volt benne. Egyébként az tény, hogy a gyártónak az a lényeg, hogy minél inkább fogyjon a terméke. A mai kor fejletségét nézve nehezen hiszem el, hogy nem tudnának olyan villanykörtét gyártani ami kibírna 100 évet.
2021. dec. 14. 01:16
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

[link]

2021. dec. 14. 01:30
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt a körtét eredetileg 30 wattosra tervezték, de csak 4 wattot fogyaszt. Látható, hogy alig izzik, nagyjából olyan, mintha egy éjszakai jelzőfény lenne. Szóval az eredetileg tervezett feszültség helyett annak töredékével üzemeltetik, ami persze az élettartamán is meglátszik. De ezt körülbelül a mai izzók is ugyanígy meghálálnák élettartamban...
2021. dec. 14. 01:36
 6/21 anonim ***** válasza:
76%

Manapság a gyors fejlödés, az új fejlesztések elterjedése miatt is van tervezett avulás. Ha minden 20-30 évig müködne, akkor a technikai újdonságokat sem lehet bevezetni egykönnyen, ezen kívül visszaesik a kereskedelem ezen része, nem lesz bevétel, és nem lesz pénz a további fejlesztésre.

Nagyon összetett dolog, rengeteg részlettel és teljesen különbözö de mégis összefüggö folyamatokkal.

2021. dec. 14. 07:46
 7/21 Wadmalac ***** válasza:
94%

" A mai kor fejletségét nézve nehezen hiszem el, hogy nem tudnának olyan villanykörtét gyártani ami kibírna 100 évet."

Persze, hogy lehetne.

Drágábban, kevesebben vennék meg, azok is csak egyszer, nem lehetne tömegtermelni, mert minek, kinek, ez még jobban drágítaná...

Amúgy gyártanak is ilyesmiket.

Limitált darabszámban, rohadt drágán.

Millerek játékszerei.

2021. dec. 14. 08:30
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha villanykörtét 100 évre gyártanák, akkor a válópereknél ez is benne lenne az osztozkodásban. :)
2021. dec. 14. 09:37
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy van tervezett elavulás és direkt rövid időtartamra tervezés.

Mivel magyaráznád különben, hogy sok neves gyártó hegesztett üsttel gyártja a mosógépet? (és még sorolhatnánk...)

2021. dec. 14. 11:21
 10/21 anonim ***** válasza:
92%

Összeesküvéseket ne a tudományon beszéljünk meg!

Az igazság a kettő között van, mivel valóban létezik egy megegyezés arról, hogy a villanykörték élettartama 1000 óra körül lesz, és cserébe sokkal jobb hatásfokúak, mint a régebbiek.

2021. dec. 14. 11:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!