Az entrópia az univerzumban eléri valaha is a maximális értékét, vagy ezt soha nem fogja elérni, csak erősen közelíteni?
"ami anyag és energia van benne, az iszonyú, hatalmas területen szóródik véletlenszerűen."
De nem lesz ott már anyag. A szubatomi kötések is felbomlanak. Energia lesz, infravörösben, ami a tágulással rádióhullámmá nyúlik.
Azon kívül semmi.
De az is szóródik.
Tehát egyáltalán nem kristályszerkezet.
"Tehát egyáltalán nem kristályszerkezet."
Hát az tutira nem.
De a nullát végtelen mértékben közelítő random irányokból összeálló, de nagy léptékben homogén rádióhullám-környezet is igencsak alacsony számú fokmérővel írható le.
Ha a semmi felé konvergálva az entrópia nem csökken, hanem nő, akkor a semminek kéne végtelen entrópiájúnak lennie, vagy értelmezhetetlen "szakadás" lenne a "függvényben".
Nem tudhatod, hogy a világunk - a tér - miből van.
Szerintem ez nem a semmi, mert abban valószínűleg nem terjednek pl. a sugárzások sem.
Én úgy gondolom, hogy a tér növekedése bőven kompenzálja az anyag szétesését.
"Én úgy gondolom, hogy a tér növekedése bőven kompenzálja az anyag szétesését"
Lehet. Viszont a jóval nagyobb menyiségben jelen lévő sötét anyag is jócskán kompenzálhatja, mert ugyebár fogalmunk sincs, az eltűnik-e egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!