Hány baktériumfaj létezik/létezhet? Mennyi az ismert baktétriumfajok száma?
Figyelt kérdés
Hiába kerestem a neten, erről nem találtam adatot. A Wiki a kategóriás nézetében 30 fajt írt, de gyanítom, hogy hiányos lehet a lista.
Egyáltalán, hogyan lehet a baktériumokat fajokba sorolni? Hiszen osztódással szaporodnak.
Szóval elakadtam, tudna valaki segíteni?
2021. dec. 11. 03:53
1/2 hollófernyiges válasza:
Jól látod, hogy nagyon nehéz meghatározni, hogy mi számít fajnak a baciknál, pláne hogy náluk nem ritka az egymás közti génátadás. Mindenesetre a wiki szerint 9300 fajt írtak le eddig, de tényleges számukat - definíciótól függően is - tízmillió és egymilliárd közöttre teszik.
2/2 sadam87 válasza:
Ahogy hollófernyiges is írta, elég nehéz definiálni a fajokat a baktériumoknál. Az alábbi cikk is foglalkozik ezzel a problémával. Ugyanakkor a 9300 leírt faj biztos nem igaz, ez egy 15 éves cikk, és már ebben is 30 ezer leírt fajról beszélnek.
De ez az oldal is több tízezres ismert fajszámról beszél.
Az ismeretlen fajok száma meg nyilván jóval több, de csak nagyon bizonytalan becslések vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!