Mi történik akkor ha, covidban megbetegszik valaki, és ...?
A dupla támadás miatt sokkal rosszabbul lesz. Az immunrendszernek is duplán kell dolgoznia.
Viszont a két változat elkezd egymással is versenyezni, hogy melyik foglalja el a jobb helyeket.
Tehát mindkettő igaz, amit írtál: egymás ellen is vannak, és erősítik is egymás hatását.
1 variáns: beteg lesz az illető. Vagy nem.
2 variáns: nagyon beteg lesz az illető. Vagy nem.
3 variáns: nagyon-nagyon beteg lesz az illető. Vagy nem.
4. variáns: belehal.
Bármi előfordulhat itt is.
Egy érdekesség: az egyik betegség legtöbbször nem véd meg a másik ellen.
De ez abban is igaz, hogy még a sejteket sem védi meg a fertőzés attól, hogy elkapjon egy másikat is.
Tehát simán előfordulhat olyan is akár, hogy a sejt megtermeli a vírust, az kilép a sejtből - majd ismét beleragad, és ez az új vírus szintén megfertőzi ugyanezt a sejtet.
Ez nem is ritka dolog!
KIVÉTEL: létezik olyan vírus, amelyik karokat fejleszt ki a sejtből, és ezek ellökik a közeli tárgyakat.
Ez a vírus sokkal gyorsabban terjed a testben, mint a többi, mivel a fertőzött sejtekre nem pazarolja magát.
"Tehát simán előfordulhat olyan is akár, hogy a sejt megtermeli a vírust, az kilép a sejtből - majd ismét beleragad, és ez az új vírus szintén megfertőzi ugyanezt a sejtet."
Én eddig úgy tudtam hogy a vírusok a sejtek genetikai állományába épülnek be, az adott sejtet átállítják vírustermelésre.
Ez a termelés addig folyik míg:
- ki nem fogy a sejt energia és anyagkészlete, ekkor elpusztul.
- észreveszi az immunrendszer és elpusztítja a sejtet.
És úgy tudom a legtöbb vírusnál a megtermelt vírusok nem lépnek ki a sejtből csak akkor amikor az elhal és "szétpukkan".
Ekkor az összes környező sejt is fertőződhet akár.
Erről az "ön visszafertőződés" -ről dobhatnál valami forrást hogy van -e ilyen egyáltalán. Valóban létező probléma -e.
"a vírusok a sejtek genetikai állományába épülnek be"
Hát általában inkább "mellé" és a sejt saját DNS-e mellett gyártatnak vírust.
Persze előfordul DNS-be beépülés is, most is van a DNS-ünkben egy kupac ősi vírusmaradék. De a vírus önmásolására elég az ő kódjának ott úszkálnia a sejt saját DNS-e mellett.
Például a koronás vírusok pont olyanok, hogy a vírus felszíne az a sejt felszínéből származik.
Szépen befűződik, körbetekeri a vírus magját, aztán leválik.
Egyszerű, olcsó megoldás. És zseniális.
"Én eddig úgy tudtam hogy a vírusok a sejtek genetikai állományába épülnek be, az adott sejtet átállítják vírustermelésre."
Létezik olyan is (retrovírusok, egyes DNS vírusok), de a koronavírusok pont nem ilyenek, az nem tud beépülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!